XS
SM
MD
LG

Njegovanović: Poziv za Srbiju nagrada za trud

Ime košarkaša Slavije Filipa Njegovanovića našlo se na širem spisku juniorske reprezentacije Srbije za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Letoniji od 28. jula do 5. avgusta.

Od 19 pozvanih, Njegovanović će pokušati da izbori mjesto među 12 najboljih, i to shvata kao veliku čast.

- Vrijedno sam trenirao i drago mi je što je neko vidio sav moj trud, pa me pozvao, a i cilj mi je bio da to ostvarim. Iznenadio sam se pozivu, mada sam se uvijek potajno nadao da ću se naći na spisku i to je ono što me je tjeralo da naporno radim - rekao je Njegovanović.

Nije ga samo Srbija željela u svojim redovima, već i BiH, pa ga je selektor U18 ekipe Hrvoje Vlašić uvrstio na spisak, ali je on izabrao “orliće”.

- Presudilo je to što su iz Srbije prvi zvali i što sam se odazvao na njihov poziv, a tek poslije toga pozvali su me iz BiH. Ovo je drugi poziv iz Srbije, pa sam odlučio da nastupam za “orliće” i nisam otišao na pripreme BiH - kazao je Njegovanović.

Okupljanje je zakazano za 18. jun, dok on vjeruje da će putovati u Letoniju.

- Presrećan sam zbog poziva i sigurno je da ću dati sve od sebe da budem dio ekipe koja će putovati na EP. Konkurencija je pakleno teška, ali se nikad ne predajem unaprijed i boriću se da budem makar 12. igrač - istakao je Njegovanović.

Iako je na ličnom planu iza Njegomirovića uspješna sezona, sa Slavijom nije uspio da sačuva prvoligaški status i ekipa je kao pretposljednja ispala u niži rang. Naredne sezone nećemo ga gledati u dresu ekipe iz Istočnog Sarajeva pošto će skoro sigurno preći u Igokeu, a sa juniorskim timom Aleksandrovčana putovao je na turnir u Rusiju.

- Imam ponuda za promjenu sredine i 99 odsto neću igrati za Slaviju iduće sezone te očekujem da pređem u Igokeu. Sa njenim juniorskim timom putovao sam u Rusiju, pa sam se pobliže upoznao sa trenerom i saigračima sa kojima ću vjerovatno iduće sezone sarađivati - kazao je Njegovanović.

Ilić

Osim Njegovanovića, poziv u selekciju Srbije dobio je još jedan košarkaš iz Republike Srpske, a to je Dalibor Ilić, mada njegovo pozivanje ne predstavlja nikakvo iznenađenje jer je on i ranije bio član omladinskih selekcija “orlova”.

GLAS SRPSKE