XS
SM
MD
LG

Srpkinje otputovale za Toršavn, Nikolić: Maksimalan pristup za prvo mesto u grupi

Žensku rukometnu reprezentaciju Srbije do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj očekuju još dve utakmice. Prva je već na programu u sredu (Toršavn, 20 časova po našem vremenu), kada će selekcija koju predvodi Ljubomir Obradović gostovati na Farskim Ostrvima. Srbija trenutno zauzima prvo mesto u trećoj kvalifikacionoj grupi, sa istim brojem bodova kao selekcija Švedske, ali i boljim međusobnim skorom.

Foto: Željka Nikolić u reprezentaciji

Iza Željke Nikolić, desnog krila reprezentacije Srbije stoji veoma uspešna sezona u Rumuniji. Vodila je ekipu Krajove do drugog mesta u prvenstvu i titule u EHF kupu, a ponela je i epitet najboljeg desnog krila rumunskog šampionata.

„Sjajna sezona je iza nas, van svih očekivanja. Naš cilj je bio da uzmemo drugo mesto u šampionatu Rumunije, dok su u EHF kupu ciljevi bili znatno niži. Išli smo korak po korak i mislim da smo sasvim zasluženo osvojili EHF kup.“

Reprezentaciju Srbije u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo očekuje gostovanje na Farskim Ostrvima i meč sa selekcijom koju su bez većih problema dobile u Petrovcu na Mlavi (36:20).

„Selekcija Farskih Ostrva na papiru ne deluje opasno, ali reprezentacija Makedonije je sa njima imala dosta problema. Očekuje nas težak put i moramo biti maksimalno fokusirani da bi ostvarili pobedu.“

Posle naporne sezone reprezentativke Srbije očekuju još dva meča do kraja kvalifikacija. Nakon gostovanja na Farskim Ostrvima, u nedelju (18 časova) je na programu meč sa selekcijom Makedonije u Nišu. 

„Jako je teško, iza većine devojaka su naporne sezone, ali želimo da završimo kvalifikacije na najbolji način. Uz maksimalan pristup verujem da ćemo ostvariti dve pobede i zadržati prvo mesto do kraja kvalifikacija.“- izjavila je Željka Nikolić.