XS
SM
MD
LG

Srbija zgromila Ruskinje kraj Ibra

Debitantski nastup ženske odbojkaške reprezentacije Srbije u Kraljevu privukoa je veliku pažnju. Srpske gracije su dočekane paluzom i ovacijama od strane navijača i same delovale u tim trenutcima vrlo zbunjeno. Prvi rival u okviru grupe "10" trećeg vikend Lige nacija, velika Rusija. Kao i naši odbojkaši, već na startu turnira šlager. Zaglušujuću buku napravili su navijači koji su stigli iz Gračanice, Zvečana, Lebana, Batočine, Jagodine, Ljubinja u Republici Srpskoj, U takvoj atmosferi počeo je meč blokom nad Brankicom Mihajlović, ali smo odmah uzvratili sa tri vezana poena. Ubrzo je Rašić izblokirala Birjukovu za vođstvo Srbije 5-2. Dobra igra u polju gošći donela im je izjednačenje 6-6, ali je Bošković odličnim smečom vratila minimalnu prednost koja za prvi tehnički tajm aut duplirana. Naš korektor je onda dva puta odservirala as na Birjukovu i donela erupciju oduševljena među navijačima. Za Ruskinje se zna da se ne predaju i ubrzo je prednost našeg tima smanjena na 12-11, velika borba u najavi. Na drugom tehničkom tajm autu prvog seta Srbija je ponovo imala četiri poenda prednosti, sve zahvaljujući fantastičnoj Tijani Bošković na mreži i Brankici Mihajlović na servisu. Ipak, Rusija se opet vratila u meč, stigle su izabranice Vadima Pankova na poen zaostatka (20-19) na servise Birjukove. Novi napad Bošković je Srbiji doneo dve set lopte,a iskorišćena je druga pošto je Vornkova iz servisa pogodila mrežu (25-23).

Prvo ime odbojkaškog klasika - Tijana Bošković razmontirala "zbornaja komandu"

Kakav početak drugog seta, kakve ovacije na otvorenoj sceni izabranicama Zorana Terzića. Vihorno je igrala Srbija i odmah povela 5-1, što je nateralo Pankova na prvi trenerski tajm aut. na prvom tehničkom tajm autu Milena Rašić i drugarice su imale lepu prednost 8-3 i sve je u igri našeg tima izgledalo izvanredno. Imala je Srboija velikih 11-4 i onda je krenula serija blokova nad Brankicom Mihajlović, Ruskinje su smanjile na 11-8, a Terzić zatražio svoj prvi trenerski predah. Posle par dobrih servisa Jovane Stevanović ponovo smo imali lepu prednost 14-9, pa su sada Rusi zatražili predah i odmah posle toga osvojile dva vezana poena. Ipak, na tehničkom tajm autu smo imali vođstvo 16-13 i tih tri poena prednosti Srbija je održavala u završnici drugog seta. Srbija je prvu od pet set lopti iskoristila, Bošković je ponovo podigla sve u dvorani na noge blokom za 25-19 i vođstvo od 2-0.

Odlična igra srpskih odbojkašica - Antonijević i Stevanović u akciji

U trećem setu mali pad energije doneo je izjednačenu igru poen za poen,a Srbija je blago vođstvo sačuvala i na tehničkom tajm autu. Zoran Terzić nije mnogo menjao, startna postava je samo u drugom setu promenjena kada je Brankicu Mihajlović zamenila Bojana Milenković, dok je stručni štab ruske selekcije menjao više i češće, sa razlogom tražeći narazigraniju postavu. tehnički predah je koristio našem timu, odmah su srpske gracije ubacile "u petu" i serijom 4-1 stigle do 12-8. Pankov je reagovao tajm autom, ali je Stevanović odmah pogodila as za "ludnicu" u dvorani. Usledila su tri vezana poena Ruskinja, ali je seriju prekinula Milena Rašić blokom,a onda je Voronkovu u minus blokom stavila Milenković za 16-11 na drugom tehničkom tajm autu. Ista igračica nam je donela i 20. poen koji je bio uvod u slavlje i veliku pobedeu, šestu u ovogodišnjoj Ligi nacija. Usledila su još dva vezana poena Bojane Milenklvić, posle odličnih servisa Blagojević, serija bez kraja Srbije. U sportskom hramu na desnoj obali Ibra svi su bili u transu. Tada u igru ulaze Živković i Malešević, čekao se samo poslednji poen za veliko slavlje kraj Ibra. Naš gracije su iskoristile drugu set loptu i posle čelendža koje su tražile Ruskinje, 25-18 i velikih 3-0 protiov direktnog rivala u borbi za završni turnir u Kini. Noć kada Kraljevo nije spavalo, slavilo se duboko u noć i čekao meč sa Belgijom.

Fantastična atmosfera na meču Srbije i Rusije

SRBIJA - RUSIJA 3 - 0 825-23, 25-19, 25-18)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 4000 Sudije: N. Šaban (Egipat) i D. Cespedes (Dominikanska republika)

SRBIJA: Živković, Malešević, Antonijević 1, Mihajlović 5, Veljković, Pušić (libero 2), Bjelica, Aleskić, Stevanović 7, Rašić 7, Popović (libero 1), Bošković 25, Milenković 6, Blagojević 1 Selektor: Z. Terzić

RUSIJA: Lazarenko 5, Tališeva (libero 1), Efimova 1, Maligina, Romanova 2, Novik, Libuškina 2, Voronkova 17, Malih 4, Parubets 2, Birjukova 6, Kotikova 2, Jurinskaja, Kurnosova (libero 2) Selektor: V. Pankov