XS
SM
MD
LG

Srpske gracije lako sa Belgijom

Pobeda protiv Rusije, prvog dana turnira, bila je inicijalna kapisla. Navijači su i protiv ne atraktivne Belgije došli u velikom broju i ovacijama dočekale naše reprezentativke i selketora Terzića. Naravno, pobeda je bila jedina opcija i za nju je disalo oko tri hiljade gledalaca.

Startna postava naše reprezentacije je bila izmenjena u odnosu na duel sa Ruskinjama. Na poziciji dizača Živković, korektor je bila Bjleica umesto Tijane Bošković, srednji blokeri Stefana Veljković i Maja Aleksić, dok su primačku dijagonalu činile Milenković i Mihajlović. Odmah na startu, Srbija je povela 2-0, ali je na isti način uzvratila Belgija za prvo izjednačenje u meču. Srbija je ponovo preko Ane Bjelice stigla do dva poena prednosti koje je sačuvala do prvog tehničkog tajm auta. Veoma brzo naš je tim povećao prednost, na drugom tehničkom tajm autu bilo je 16-11 za Srbiju. Ubrzo je Brankica Mihajlović asom donela prednost 18-12,a potom je blok Bjelice uvećao vođstvo. Publiku je na noge podigla Strefana Veljković kada je tempo otpucala u metar za vođstvo Srbije 20-15. U igru je u međuvrmeneu ušla i malešević umesto Mihajlović, ali ritam igre našeg tima je ostao na vrlo visokom nivou. Od pet set lopti, reprezentativke Srbije su iskoristile drugu pošto je Golijat odsmečovala mrežu, 25-20.

Bojana Milenković odigrala još jednom na vrlo viskom nivou

Četa Zorana Terzića na isti način je počela i drugi set, sigurno na prijemu, odličan prvi napad i na prvom tehničkom tajm autu vođstvo 8-5. Ubrzo je prednost duplirana posle bloka Maje Aleksić, bilo je 12-6,a navijači su znali da nagrade veliko zalaganje i jako dobru igru srpskih odbojkaških gracija. Rutinski su odbojkašice naše zemlje privele posao kraju u ovom setu, Aleksić je asom donela Srbiji osam set lopti,a Bojan Milenković je iskoristila prvu za vođstvo od 2-0 u setovima (25-16).

Odlično zamenila Tijanu Bošković - korektor Srbije Ana Bjelica

Početak trećeg seta preslikan prethodnim, od starta naša reprezentacija je vodila i na tehničkom tajm autu imala velikih pet poena prednosti. Brankica Mihajlvić je već bila dvocifrena što se tiče poena,a prvi poen posle predaha napravila je Bojana Milenković što je tada bio njen 10. poen. Na 13-6 za Srbiju pokušao je Vande Bruk tajm autom da nešto pokrene u svom timu, ali razlika u kvalitetu dva tima je velika, čak i kada Srbija igra sa drugom postavom. Ovacije Stefani Veljković za blok koji je Srbiji doneo deset poena prednosti 22-12, bio je uvod u konačan trijumf. Gracije su iskoristile treću meč loptu za 25-14 i konačnih 3-0. Sve se odvija prema planu našeg selektora. Večeras će na redu biti Turska za učinak vredan odlaska na završni turnir.

Navijači nosili srpske gracije do novog trijumfa

SRBIJA - BELGIJA 3 - 0 (25-20, 25-16, 25-14)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 3000 Sudije: N. Šaban (Egipat), Ž. Mazofi (Mađarska)

SRBIJA: Živković 5, Malešević, Antonijević, Mihajlović 16, Veljković 8, Pušić (libero 2), Bjelica 7, Aleksić 5, Stevanović, Rašić, Popović (libero 1), Bošković, Milenković 13, Blagojević Selektor: Z. Terzić

BELGIJA: Najt (libero 1), Van Sas, Herbots 8, Lemens 2, Flament, Van Gestel 8, Grobelna 2, Strumilo (libero 2), Jansens 6, Vandendris, Goliat 5, Van der Viver, Van Avermet 2, Gilijams Selektor: G. Vande Bruk