XS
SM
MD
LG

"Orlovi" pred novinarima: Verujemo u pobedu - Navijači, podržite nas!

Još samo dan je do prvog meča selekcija Srbije i Portugala u baražu za Svetsko prvenstvo koje će se januara naredne godine održati u Nemačkoj i Danskoj. Na današnjoj konferenciji za medije u hali "Čair", selektor Ljubomir Obradović, kao i igrači, Miljan Pušica i Darko Đukić, izrazili su optimizam pred duel u nedelju od 18 časova za koji je ulaz besplatan uz prethodno preuzetu ulaznicu.

Foto: Reprezentativci u Nišu

Selektor Ljubomir Obradović:

- Čekaju nas dve zahtevne i nezgodne utakmice. Bitna je svaka odbrana, svaka lopta, svaki gol. Ovo nije meč samo na pobedu, već i na broj golova. Momci su željni, orni i sposobni da prođu baraž i izbore plasman na Svetsko prvenstvo. Mali problem je što smo se iskompletirali u sredu, ali tu ne možemo ništa. Nadoknađujemo koliko možemo, ali moramo da pazimo i na svežinu, koju je potrebno imati u nedelju. Imamo maksimalan respekt, ne potcenjujemo, ni precenjujemo rivala. Idemo da pobedimo i u Nišu, i u gostima. Želimo da napravimo kult reprezentacije, da se vidi da ovi momci što ne žele da se odazovu, da to ne predstavlja ništa za srpski rukomet, da dolaze novi momci. Pozvao bih sve navijače iz Niša i cele Srbije da dođu i bodru ovu našu selekciju da prođemo na SP. Navijači znaju kako se to radi, neka se ujedine iz svih klubova.

Darko Đukić, desno krilo reprezentacije:

- Čeka nas težak duel sa Portugalcima. Dosta je ekipa podmlađena, ali ekipa je željna rada, neki novi ciljevi su zacrtani, a prvi korak je da eliminišemo Portugalce. Dosta dobro ih poznajemo, jer je selektor tamo radio godinama. Uz malo sreće, verujem da ćemo izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

Miljan Pušica, levi bek reprezentacije Srbije:

- Portugal je veoma jaka selekcija, igrao sam sa dvojicom momaka iz njihovog tima. Iskusni su, imaju igrače i u Bundesligi. Moramo da pružimo 120% ako mislimo da prođemo. Možemo, imamo potencijal i verujem da ćemo izvući što bolji rezultat kod kuće.