XS
SM
MD
LG

Nemanja Ilić: Oprez, setimo se Češke!

Reprezentacija Srbije savladala je Portugal 28:21 u prvom meču baraža za SP 2019. Svi akteri meča složni su u oceni da ništa nije gotovo pred revanš u četvrtak...

Foto: Reprezentacija Srbije

Kapiten reprezentacije Srbije, Nemanja Ilić:

  • Zadovoljni smo. Odlično smo počeli, umorili se pri kraju poluvremena, kada su Portugalci smanjili našu prednost. U drugom poluvremenu opet smo podigli nivo igre i to je dalo rezultat. Svako je dao sve od sebe. Ne smemo da se opustimo. Jeste +7, ali pre par godina smo se opekli sa Česima. Dobili smo ih u Nišu +8, a tamo izgubili 11 razlike. Nas nekoliko je i tada igralo. Nema opuštanja. Idemo i tamo na pobedu.

Paulo Pereira, selektor reprezentacije Portugala,

  • Manje, više, normalno je izgubiti u Srbiji. Normalno je izgubiti ovde, Srbi imaju dobre igrače, kakve i mi imamo. Imamo drugi meč i možete računati da ćemo se boriti do kraja. Ovaj duel je još uvek otvoren, ne završava se sve u Nišu. To želim da podvučem.

Ljubomir Obradović, selektor reprezentacije Srbije:

  • Kada smo saznali ime protivnika, znali smo da će to biti dve zahtevne utakmice. I dalje ne odstupam od toga, i pored ovog rezultata. Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv moćnog i iskusnog protivnika. Idemo na drugo poluvreme. Moramo da razmišljamo pozitivno. Ne da branimo ovaj rezultat, nego da nastavimo tamo gde smo stali. Idemo na pobedu. Čestitam Portugalcima na fer utakmici. Ima mnogo igrača sa kojima sam radio, tako da to prijageljstvo ostaje i posle ove dve utakmice.