XS
SM
MD
LG

Polet iz Ratine u zonskom stepenu takmičewa

U Ratini derbi je opravdao velika očekivanja velikog broja ljubitelja fudbala. Sastale su se dve najuspešnije ekipe u ligi Raškog okruga. Pred ovaj susret brojne kombinacije bile su u igri ali je samo jedna vodila pobednika u viši stepen takmičenja. To je pošlo za nogom domaćinu, ekipi Poleta odnosno Filipoviću koji je dva minuta pre poslednjeg zvižduka odličnog delioca pravde Simovića uspeo da postigne efektan zlata vredan pogodak. Do tada vrlo dobri vratar Reala Tatarević nije baš najsrećnije reagovao van svog šesnaesterca lopta je stigla dfo Filipovića a ovaj preciѕnim lobom donosi Zonski stepen takmičenja svom klubu i navijačima.

 

Prepuno gledalište pozdravilo je aktere meča

 

Do tada viđena su dva pogotka po jedan u svakoj mreži. Posle pravih juriša gostiju na gol Poleta i propustene dve prilike, u sami smiraj poluvremena Milojević je šutem sa desetak metara iskosa sa desne strane doveo svoj tim u vođstvo. Reklo bi se u pravo vreme.

 

Njpre su pripretili gosti iz Podunavaca

 

U nastavku Real preuzima igru, opkoljava šesnaesterac domaćina i posle jedne akcije neko od domaćih igrača loptu je udario rukom i sudija opravano pokazuje na belu tačku. Precizan sa jedanaest metara bio je Matejić - 1:1.

 

Gužva pred golom Županjca

 

Atakovali su nakon toga i jedni i drugi, rasplamsala se borba ali su odbrane u tim trenucima bile bolji deo obe ekipe. Dva minuta pre kraja sve dileme razrešio je Filiopović. Posle meča veliko slavlje, na terenu, u svlačionici i kasnije valjda negde na viđenijem mestu. Domaćini su maestralno organizovali ovaj derbi.

 

Dinirala je duel igra Foto: STOLE

 

POLET - REAL 2:1 (1:0)

RATINA - Gledalaca 800. Sudija: Nenad Simović Kraljevo) 8. Strelci: Milojević u 43. Filipović u 88. (Polet), Matejić u 60.- jedaesterac (Real)

Polet: Županjac 8,5, Stanković 7, Trnavac 7, Jelić 7, Mladenović 6,5 (Dončić 6,5), Ćirović 7,5, Robović 7, Milojević 7,5, Đokić 7 /Mutavdžić -), Filipović 7,5, Pavlović 7

Real: Tatarević 7, Cvetković 6,5, Jovanović 7, Dragović 7, Matejić 7,5, Zajić 6,5, Nikolendžić 6,5, Načić 7 (Aatansković -), Milenković 7, Pecić 7, Šibak 6,5 (Žerađanin 7)

Igrač utakmice: Dejan Županjac (Polet)