XS
SM
MD
LG

Nenad Peruničić preuzima ulogu selektora reprezentacije Srbije!

Ljubomir Obradović neće ostati selektor muške rukometna reprezentacije Srbije, a njega bi na toj poziciji trebalo da zameni proslavljeni reprezentativac i trener Crvene zvezde Nenad Peruničić, saznaje portal ''republika.rs''. Obradović je zimus preuzeo reprezentaciju posle odlaska Jovice Cvetkovića po završetku Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Ukoliko se obistini ovaj plan, Peruničić bi Orlove preuzeo 1. avgusta. Što se tiče igračke karijere, Karijeru je počeo u Rudaru iz Pljevlja gde je igrao od 1984. do 1988. godine. Nakon toga, je proveo dve godine u Jugoviću iz Kaća, da bi 1990. godine prešao u ekipu Crvene zvezde.

Foto: Nenad Peruničić u prostorijama Crvene Zvezde

Peruničić je u crveno-belom dresu proveo tri sezone, da bi 1993. godine otpočela njegova dugogodišnja, veoma uspešna inostrana karijera. Najpre je odigrao jednu sezonu u francuskom PSŽ-u, da bi najblistavije trenutke u karijeri proveo u španskoj Bidasoi u kojoj je igrao od 1994. pa sve do 1997. Sa Bidasoom je osvojio i titulu Lige šampiona 1995. godine.Od 1997. pa do 2001. godine, Nenad Peruničić branio je boje nemačkog Kil, odakle je prešao u Magdeburg sa kojim je 2002. godine osvojio svoju drugu titulu šampiona Evrope.Od 2004. do 2009. godine, Peruničić je promenio čak pet klubova. Nastupao je za nemački Valau-Masenhajm, mađarski Pik Seged, Al Ahli Dohu, špansku Barselonu i Alhesiras, ponovo Crvenu zvezdu a sezonu 2008/09. je proveo u podgoričkoj Budućnosti.Početkom 2015. godine se vraća na teren, posle 6 godina od penzionisanja, kao igrač Crvene zvezde kako bi pomogao mladom timu da se izbori za opstanak u ligi.

Peruničića sa Orlovima čeka takmičenje na Svetskom prvenstvu naredne godine u Nemačkoj, a Orolovi su u grupi sa domaćinom, Francuskom, Rusijom, Brazilom i Južnom Korejom.