XS
SM
MD
LG

Srpski vaterpolisti u polufinalu Evropskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Mađarske sa 8:5 i tako se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Barseloni.

Foto: waterpoloserbia.org

 

Veliki vaterpolo derbi između Srbije i Mađarske igra se u četvrtfinalu  Evropskog prvenstva u Barseloni. Vaterpolisti Srbije u grupnoj fazi savladali su Rumuniju, Rusiju i Slovačku, dok su Mađari poraženi od Italije, remizirali su sa Njemačkom i pobjedili su Gruziju, dok su u osmini finala trijumfovali protiv Holandije sa 12:9.

Već u prvom napadu Prlainović, na asistenciju Filipovića, pogađa za 1:0. Nakon toga se i Filip upisuje u strijelce za 2:0, a zatim su golmani i odbrana na obje strane radili odličan posao. Igrača više i savršenu akciju iskoristio je Nikola Jakšića (3:0), da bi isti igrač ponovo bio precizan sa igračem više.Debitant na ovom šampionatu, Nemanja Vico, postiže svoj prvi gol na ovoj utakmici za ubjedljivih 5:0. U zadnjoj minuti prvog poluvremena Mađari postižu prvi gol i to Kristijan Bedo sa igračem više.

Fenomenalnim golom Bedo smanjuje na 5:2, a nakon dužeg vremena i srpski vaterpolisti postižu gol, strijelac je Jakšić (6:2). Poslije par propuštenih prilika Srbije, Zalanki na drugoj strani smanjuje na 6:3, no Filipović vraća na +4. Branislav Mitrović je sjajno branio i nije dozvolio protivnicima da se približe. Ipak Manherc isplivava kontru i postiže četvrti gol Mađarske. Viktor Rašović povećava na 8:4, a Batori postavlja konačnih 8:5.

Srpski vaterpolisti će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Hrvatska – Crna Gora.