XS
SM
MD
LG

Doplivati do zlata

Vaterpolo reprezentacija Srbije u subotu igra svoje četvrto evropsko finale u nizu.

Srpski vaterpolisti u četvrtak su ostvarili veliku pobedu protiv Hrvatske i izborili su finale, u kojem će u subotu od 22 sata i 15 minuta igrati protiv domaće selekcije, Španije. Srbija je na papiru favorit, ali domaćin igra odlično, ima sjajne igrače i uz pomoć publike može da bude jako nezgodan rival.

To znaju i srpski igrači, a pred tu utakmicu, kapiten Srbije, Filip Filipović, rekao je:

– Ništa novo, brzi su, odlična kontra i grupna i individualna. Presing je takođe nezgodan. Perone im znači za izletanje u kontru. Znamo koji su im aduti, posebno akcije sa igračem više. Međutim, sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana a ne da mnogo razmišljamo o Špancima mada mi je drago da su oni a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji.

Filipovićev saigrač na desnoj strani, Dušan Mandić, rekao je:

– Publika ih je nosila protiv Italije. Nema kalkulacije. Odlučiće snaga i mirnoća u ključnim momentima.

Pomoćnik Dejana Savića, Stefan Ćirić, dodao je:

– Nisu nam nepoznanica. Trenirali smo zajedno pred početak prvenstva. Veliki kvalitet im je povratak Peronea, pravi razliku u igri. Odbrana mora da bude kao protiv Hrvatske, mora da se zatvori njihov kontranapad. Kasni termin nije problem za igru.

vaterpolovesti

(Foto: VSS / Marcel ter Bals)