XS
SM
MD
LG

Ivet Broh završila rukometnu karijeru: "Ne mogu više da mučim telo"

Tužna vest nam dolazi iz Mađarske. Jedna od najboljih igračica na poziciji pivotmena, Ivet Broh, odlučila je da se oprosti od rukometa uz obrazloženje da ne želi više da muči svoje telo i da se veoma loše oseća u poslednje vreme. Posle tri sjajne godine sa mađarskim šampionom Đerom, 28-godišnja članica holandske reprezentacije sa kojom je osvajala medalje od 2015. godine na velikim takmičenjima, odlučila je da kaže „zbogom rukometu“ u suzama na press konferenciji organizovanoj u Đeru:

- Prošla sezona je bila neverovatna zbog načina na koji smo došli do svih trofeja. Ne mogu više da mučim svoje telo, mnogo mi je teško. Hvala klubu što u meni gleda Ivet, a ne rukometašicu i na tome sam zahvalna. Ako se budem ikada vratila rukometu, ovo je jedino mesto u kome želim da igram – rekla je uplakana Holanđanka.

Foto: Yvette Broch

Ivet je rođena u Monsteru u Holandiji. Prvi seniorski klub bio joj je Kvintus a potom Amsterdam što se tiče Holandije. igrala je i u španskom Alkobendasu a 2011. godine postavlja sebi izazov i odlazi u francuski Mec koji važi za najprestižniji u toj državi. Tri godine se zadžala u mađarskom đeru a onda je usledilo nešto što niko nije očekivao, ZBOGOM!.

Za reprezentaciju Holandije odigrala 118 mečeva i postigla 303 golova. Na Svetskim prvenstvima osvajala je 2015. godine u Danskoj srebro a 2017. u Nemačkoj bronzu. Na Evropskom šampionatu uzela je bronzu u Švedskoj 2016. godine.

Što se tiče uspeha, bila je proglašena 2015. godine u Francuskoj dok je nastupala za Mec za najboljeg pivotmena državnog prvenstva a zatim 2016. i 2017. godine na Svetskom i Evropskom prvenstvu našla se u idealnoj postavi.

Obraćanje Ivet Broh na konferenciji: 
https://www.facebook.com/gyorplusz/videos/2242644372622376/