XS
SM
MD
LG

Poraz od Metalca u "generalki" i pored dobre igre

Fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su od Metalca iz Gornjeg Milanovca sa 1:3 (1:1) u poslednjoj proveri pred start nove sezone u Prvoj ligi Srbije.

Susret prvoligaških ekipa na „Čika Dači“ bio je izuzetno dinamičan, borben, uz dosta oštrih startova, tako da je više imao karakter takmičarskog nego prijateljskog meča. Metalac je pokazao da će i u novoj sezoni biti ozbiljan konkurent za sam vrh tabele, dok su Kragujevčani prikazali dopadljivu i angažovanu igru, koja se, sudeći prema apluzima sa tribina, izuzetno dopala publici, i pored negativnog rezultata na kraju.

Oba trenera odlučila su se da počnu utakmicu u najjačim sastavima. Igralo se otvoreno, uz obostanu želju za nadigravanjem, ali i prilično grubo. Tako se već posle petnaest minuta igre kapiten Radničkog 1923 Aleksandar Varjačić požalio na bol u primicaču, pa ga je trener Tešović izveo iz igre, ne želeći da rizikuje ozbiljniju povredu svog kapitena.

Što se prilika za gol tiče, prvi su pripretili domaći u 7. minutu preko štopera Petrovića, koji je glavom šutirao pored gola. Pet minuta kasnije Milanovčani stižu do vođstva. Kapiten Anđić je centrirao sa desne strane, a lopta došla na drugu stativu do Rovčanina, koji ju je snažnim udarcem poslao u suprotan ugao.

Vođstvo gostiju trajalo je svega dva minuta, pošto je u 14. minutu Milan Ilić iskoristio odličan centaršut Vujasina iz prekida, nadvisio svoje čuvare i loptu glavom poslao pod prečku za izjednačenje – 1:1.

Do kraja prvog dela susreta nije bilo većih šansi, osim ako izuzmemo dobar pokušaj glavom Stefana Ilića u 37. minutu, koji je golman Raičević uspeo da osujeti, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Jedan od detalja sa utakmice Radnički 1923 – Metalac

Na startu drugog poluvremena beležimo dve solidne prilike za ekipu Metalca. Prvo je Vranjanin pokušao glavom posle kornera, ali je izblokiran, a zatim je i Kecap snažno šutirao, međutim, ponovo se istakao Raičević.

U 55. minutu Vujasin je još jednom pokazao kakav „top“ ima u nogama, pošto je uputio izuzetno jak i neugodan udarac sa distance i bio zamalo neprecizan. Dva minuta kasnije štoper Metalca Milekić je propustio idealnu priliku da svoj tim dovede u vođstvo, pošto je iz neposredne blizine šutirao nebu pod oblake.

Na drugoj strani probali su Tomislav Todorović i Mile Vujasin da iznenade čuvara mreže Metalca Ivana Kostića, ali bez uspeha.

Kecap je u 78. minutu propustio dobru priliku da matira Raičevića, da bi nedugo zatim mladi Filip Đurović šutirao u spoljni deo mreže.

U samom finišu susreta trener Metalca Aleksandar Janjić zamenio je maltene ceo prvi tim igračima sa klupe, koji su onako odmorni i motivisani doneli konačnu prevagu.

Najpre je talentovani Čumić imao dve dobre prilike da se upiše u strelce, da bi u 85. minutu novajlija Igor Savić iskoristio nesmotrenost fudbalera kragujevačkog tima i doneo novo vođstvo gostima. Isti igrač je četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat ovog susreta, nakon dobrog prodora i asistencije Tomića.

I pored poraza u poslednjoj proveri, novi šef stručnog štaba Radničkog Darko Tešović veruje da Radnički 1923 u pojačanom sastavu ima šanse za dobar plasman u narednoj sezoni.

Moram da kažem da su pripreme, koje smo obavili ovde u Kragujevcu, protekle onako kako smo planirali i kada sve sagledamo ja sam zadovoljan. Imali smo ovu poslednju proveru protiv jakog Metalca, koji ima kvalitetne pojednice i zagovara povratak u Superligu. Utakmica je pokazala neke finese koje nisu zabrinjavajuće, ali ćemo ih ukloniti. Mi smo u formiranju ekipe i za ovih 24-25 dana, koliko smo radili, nazire se tim koji hoćemo. Igrači su vredni i radni i očekujem da će dati dobre rezultate. Ovaj poraz na kraju priprema nas ne zabrinjava, jer je ova mladost pokazala da ima perspektivu i gde nam je mesto u Prvoj ligi. – rekao je šef stručnog štaba Kragujevčana.

Tešović je predstavio i novajlije, igrače koji su već u pripremnim utakmicama pokazali da će praviti razliku na terenu.

– U prvenstvo ulazimo pojačani igračima koji će Radničkom prevashodno omogućiti da igra dobar fudbal i zbog čega će gledaoci dolaziti na stadion. Tu je Vujasin, izvanredan igrač iz Inđije, zatim deca Partizana Toma Todorović i Filip Markišić, pa Zdravković koji je dve godine igrao Srpsku ligu Vojvodina i Aca Dimitrić, napadač koji je već igrao Superligu. To su momci koji su danas nosili našu igru. Uz Varajačića, koji se danas nažalost povredio, Milana Ilića, Petrovića, Lukića i momke iz podmlatka Aleksijevića, Maksimovića, Ognjena Ilića, imaćemo dobru prvoligašku ekipu, što ćemo nadam se pokazati već u subotu, u utakmici za bodove sa užičkom Slobodom – optimista je trener Radničkog 1923.

RADNIČKI 1923 – METALAC  1:3 (1:1)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 300
Sudija: Nikola Radević (Kragujevac)
Strelci: M. Ilić u 14. minutu za Radnički 1923, Rovčanin u 12. i Savić u 85. i 89. minutu za Metalac

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Lalić, Petrović, M. Ilić, Zdravković, Markišić, Lukić, T. Todorović, Vujasin, Dimitrić. Igrali su još: A. Todorović, Đurović, Aleksijević, O. Ilić, Ratković, Maksimović.

METALAC: Kostić, Mijailović, Koraksić, Vranjanin, Milekić, Anđić, Rovčanin, Grbović, Ilić, Šarac, Kecap. Igrali su i: Jelovac, Tomić, Krstić, Savić, Filipović, Gočanin, Pavlović, Vukadin, Ivanović, Čumić, Vukmanović.

Fudbaleri Radničkog 1923 prvu utakmicu u novoj sezoni Prve lige Srbije odigraće u subotu, 11. avgusta, od 17 časova i 30 minuta, kada će na svom „Čika Dači“ ugostiti užičku Slobodu.

VIDOVIĆ ODLAZI U HONG KONG

Uroš Vidović (24) više nije igrač Radničkog 1923. Neumorni vezista koji je prošao sve uzrasne kategorije kragujevačkog kluba, a jedno vreme bio i kapiten prvog tima, nastaviće karijeru u Hong Kongu, u ekipi Rendžersa.

Za Radnički 1923 je odigrao više od 100 utakmica u tri različita ranga takmičenja. Poznat je kao igrač koji je na svakoj utakmici davao i više od svog maksimuma na terenu, zbog čega je među navijačima Radničkog stekao izuzetno poštovanje.

Za sve njih i svoje dojučerašnje saigrače Vidović ima emotivnu poruku za rastanak:

– Radnički je moj klub, Kragujevac je moj grad, a navijači su ponos grada i kluba. Ja sam ponosan na sve njih i hvala im na neverovatnoj podršci. Žao mi je što odlazim i napuštam saigrače koji su sjajni momci, ali hoću da probam da odem korak dalje u karijeri. I iz dalekog Hong Konga pratiću i bodriću Radnički, klub koji volim svim srcem. – poručio je Vidović, uz napomenu da će se jednog dana ponovo vratiti na „Čika Daču“.

Inače, Vidović nije prvi fudbaler Radničkog 1923 koji se odlučio da ode put ove daleke zemlje. Vidovićev nekadašnji saigrač Marko Krasić prošlu sezonu proveo je upravo u ekipi Rendžersa, a ovog leta je prešao u ekipu Kwoon Chung Southern. U Hong Kongu je prošlu polusezonu proveo i Stefan Nedović, koji trenutno trenira sa prvotimcima Radničkog 1923 na „Čika Dači“.


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 1 : 1 Javor Matis
Zlatibor 1 : 0 Metalac
Sinđelić 1 : 3 OFK Žarkovo
Budućnost 0 : 3 TSC
Bežanija 1 : 0 Bečej 1918
Novi Pazar 1 : 0 Trajal
Radnički 1923 2 : 2 Teleoptik
Borac 0 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 30 20 8 2 68
2 Javor Matis 30 19 6 5 63
3 Inđija 30 17 6 7 57
4 Zlatibor 30 16 2 12 50
5 Radnički 1923 30 14 7 9 49
6 Metalac 30 13 9 8 48
7 Bežanija 30 14 3 13 45
8 Sinđelić 30 11 11 8 44
9 Trajal 30 12 5 13 41
10 OFK Žarkovo 30 11 8 11 41
11 Bečej 1918 30 10 6 14 36
12 Budućnost 30 8 9 13 33
13 Teleoptik 30 6 9 15 27
14 Borac 30 6 7 17 25
15 Sloboda 30 5 6 19 21
16 Novi Pazar 30 3 8 19 17