XS
SM
MD
LG

PL: ''Srpski'' Fulam porazom otvorio sezonu

Fudbaleri Fulama porazom su otvorili sezonu. Tim Slaviše Jokanovića poražen je na svom terenu od Kristal Palasa, rezultatom 2-0.

Meč je počeo u sjajnom ritmu. Na prvi pravu priliku čekalo se do 13. minute. Tada je Širle pronašao Mitrovića, koji je sjajno sebi stvorio priliku za šut ali Henesi je odbranio. Gosti su uzvratili preko Tausenda ali njegov udarac odbranio je Fabri. Fulam je imao posjed lopte ali se Palas sjajno branio. Veliku priliku imao je Benteke ali je Fabri sjajno odbranio. Iako je većinu poluvremena Fulam bio bolji, ipak su gosti prvi došli do pogotka. Golom Šlupa u 41. minuti, Kristal Palas je poveo sa 1-0. To je i bio rezultat na poluvremenu.

U drugo poluvrijeme ušlo se sa dosta žara. U 61. minuti, Fulam je možda i oštećen. Sako je startovao na Širleu i sudija Din je mogao da dosudi penal za Jokanov tim. Međutim, Din nije svirao ništa i čini se da je pogriješio i da je trebao da svira penal. Faktički već u narednom napadu, Zaha je imao zicer ali je Fabri sjajno odbranio i tako je ostavio svoj tim u igri. Fulam je pokušavao ali nisu stvarali neke velike šanse. Palas je strpljivo čekao i u 80. minuti je dočekao. Na asistenciju Van Bisake, Zaha je pogodio za 2-0. Palas je do kraja susreta sačuvao prednost pa je tim Slaviše Jokanovića i Alkesandra Mitrovića, porazom otvorio sezonu.

Bilo je zanimljivo i u ostalim susretima koji su se igrali od 16h. Čelsi je kampanju pod Sarijem otvorio sa pobjedom od 3-0 kod Hadersfilda. Votford je na svom terenu savladao Brajton sa 2-0 a junak je bio dvostruki strijelac Pereira. Pobjedu je upisao i Bormut, koji je savladao Kardif na svom terenu sa 2-0.

Foto: Fulham FC