XS
SM
MD
LG

Šampionski ples "delfina sa Ibra"

Vaterpolo sezona u Srbiji, barem ona letnja, završena je prethodnog vikenda u Kraljevu. Na plivalištu Gradskog bazena odigran je završni turnir Druge lige Srbije na kome su pored domaćina učestvovale ekipe Goča iz Vrnjačke Banje, Palilule iz Beograda i Mladosti iz Pančeva. Domaćin se potrudio da bude odličan organizator, sve utakmice je gledao veliki broj ljubitelja sporta,a posebno je bila lepa slika sa finale utakmice gde je tribina na Gradskom bazenu bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Pravi šampioni - VPK Kraljevo prvak Druge lige Srbije za 2018. godinu

Prvog dana fajnl fora Goč je sa Palilulom odigrao nerešeno 5-5 (0-1,1-0, 1-2, 3-2), da bi Banjčani imali mirnu ruku sa peterca i slavili konačnu pobedu 11-10. Kraljevo je naišlo na ozbiljan otpor pančevačke Mladosti, ali u poslednjih osam minuta serijom od 6-0 domaći su prelomili meč i odlučili pobednika, konačnih 18-11 (4-3, 4-2, 3-4, 7-2).

 

Penila se voda u kraljevačkom bazenu - detalj sa finalne utakmice Kraljevo-Goč

 

Usledilo je finalno veče, otvorili su ga u borbi za treće mesto Palilula i Mladost,a Beograđani su očekivano pobedili rezultatom 10-6. Krcato plivalište pored Ibra dočekalo je finalni meč za titulu prvaka Druge lige između Kraljeva i prvih komšija Goča iz Vrnjačke Banje. Podršku su imali i jedni i drugi, sve je podsećalo na velika evropska takmičenja,a drama u bazenu je iz minuta u minut dostizala vrhunac. Gosti su bolje počeli, posle osam minuta igre su vodili 4-0,a pulenima Dušana Lukovića je trebalo punih 15 minuta da dođu do prvog gola. Ovaj deo utakmice obeležio je sjajni golman Goča Vasilije Stamenić koji je odbranio dva peterca, niz teških udaraca i prosto spustio roletnu ispred svog gola. Strane su se promenile pri vođstvu Goča 1-4, da bi istu prednost ekipa Igora Gočanina imala i posle treće četvrtine 3-6. Kada su vaterpolisti Goča stigli do vođstva 7-4 na dva i po minuta pre kraja, malo ko je verovao u preokret. Tako nisu mislili Kraljevčani. Zaigrali su na sve ili ništa, proradio je inat zbog nekoliko „čudnih“ sudijskih odluka i serija od 3-0 je bila dovoljna za izjednačenje 7-7. Tim rezultatom se završio ovaj zanimljiv i neizvestan meč, ali prava drama je tek počinjala. Usledila je serija peteraca i ponovo sjajni Stamenić brani prvi „penal“ Boloviću, ali je onda na scenu stupio Marjan Brković golman Kraljeva koji prvi peterac brani u drugoj seriji. To je bila najava novih uzbuđenja, domaći su u petoj seriji imali sve u svojim rukama, ali je Stamenić odbranio šut kapitenu Kraljeva Živku Bodražiću, pa se serija produžila. Na kraju, nova odbrana Brkovića i precizan šut Nikolića za veliko slavlje i pobedu Kraljeva 6-5, ukupno 13-12. U tom trenutku u vodi su se našli svi igrači i članovi stručnog štaba VPK Kraljevo.

 

Kraljevačni u velikom broju ispratili fajnl for za prvaka Druge vaterpolo lige Srbije

 

Ostvarili smo veliki uspeh kome se mnogi nisu nadali. Mi smo jedini klub bez mogućnosti da radimo cele godine, kiše u julu mesecu su nas onemogućile da normano treniramo, ali smo smogli snage da trijumfujemo u grupi „Jug“. Usledio je završni turnir u našem gradu, našoj vodi i to smo morali da iskoristimo. Nije bilo lako, Goč se pokazao kao odličan rival, bili su bliži pobedi, ali na kraju je pobedilo naše veće srce i vera u trijumf – kaže Živko Bodražić kapiten VPK Kraljevo.

Posle vođstva gostiju od 4-0 malo ko je verovao u preokret?

Ja sam verovao. Zaista, uvek verujem da može da se pobedi u bilo kojim okolnostima. Stavili smo sve što smo imali, poslednji atom snage, to zajedništvo, drugarstvo i velika podrška navijača su nas vodili do konalne pobede. Veliko hvala Kraljevčanima koji su pokazali koliko vole sport, pobede, nosili su nas u ovom finalu – zaključio je Živko Bodražić.

Posebno srećan bio je trener vaterpolista Kraljeva Dušan Luković koga sui igrači po završetku meča ubacili u bazen.

Samo neka se pobeđuje i osvajaju titule, spreman sam uvek da uskočim u vodu – sa osmehom je komentarisao strateg kraljevačkih vaterpolista. – Pobeda protiv Goča u finale je kruna jedne jako teške, ali za nas veoma uspešne sezone. Selektirali smo tim od igrača poteklih u našem klubu, dodali smo tri momka sa strane koji su i ranije igrali za Kraljevo i to se pokazalo kao odličan potez. Radili smo u teškim uslovima, bilo je i dana bez treninga zbog lošigh vremenskih uslova, ali su ovi momci pokazalo veliko srce, ogromno zajedništvo i na kraju su osvojili još jednu titulu. Ponosan sam na sve njih, na sve ljude u klubu.

Uprkos ovom uspehu i tituli, Kraljevo neće igrati Prvu „B“ ligu?

Priča se ponavlja. Mi nemamo zatvoreni bazen, on je u izgradnji, ali dok se to ne desi, nemamo finansijskih sredstava da igramo ligu u kojoj bi kao domaćini igrali u Kruševcu ili Kragujevcu i tamo trenirali. Nažalost je tako, ali ne napušta nas entuzijazam. Jedna grupa igrača će na zasluženi odmor, oszali ostaju da treniraju, ako vreme dozvoli produžićemo malo letnju sezonu rada na našem bazenu. Posle toga, od 1. oktobra kreće rad u Vrnjačkoj Banji i Kruševcu i tako do narednog leta. Onda sve iz početka. Iako sada ne izgleda tako, imaćemo veliki motiv naredne godine da sve ovo ponovimo – zaključuje Dušan Luković trener vaterpolista Kraljeva.

KRALjEVO - GOČ 13 – 12 (0-4, 1-0, 2-2, 4-1, peterci 6-5)

Plivalište gradskog bazena u Kraljevu Gledalaca: 500 Sudije: Šukić i Nišavić Isključenja: Kraljevo 14, Goč 16 Peterci: Kraljevo 2 (0)

KRALjEVO: Brković, Đukić, Manić 1, Nikolić 1, Milićević 1, Bodražić, Bogdanović, Veličković, Vulović 1, Radanović, Bolović 3, Đoković, Dželatović, Džodić Trener: D. Luković

GOČ: Stamenić, Stanojević 1, Pavičić 1, Ćirić 2, Milojević, Vujović, Lekić, Trifunović, Živić, Marković, Vasić 3, Gajić, Novičić Trener: I. Gočanin

MEMORIJAL DANE LUKIĆ

Vaterpolo sezona u Kraljevu završava se ovog vikenda. na plivalištui gradskog bazena odigraće se „Memorijalni turnir dr. Dane Lukić“ u znak sećanja na dugogodišnjeg predsednika VPK Kraljevo. Pored „delfina sa Ibra“, pred kraljevačkom publikom nastupiće i ekipe Radničkog iz Kragujevca, Rasine iz Kruševca i Goča iz Vrnjačke Banje.