XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog poslali poruku svima koji su posumnjali u vrednosti pirotskog tima!

Aleksandar Kuzmanović je iznenadio sve startnom jedanaestoricom. Debituje mladjani Novak Petrović, rodjen 2001. godine, u igri je i novajlija  Nikola Vučetić. Na klupi su doskorašnji kapiten Filip Tolić i Miloš Spasić za koga se očekivalo da bude ubojiti napadač ,,belih,, u ovoj sezoni.

Kuzmanović je i u najavi utakmice rekao da mora da pokrene tim, da promeni atmosferu i u svlačionici, pristup igri svojih fudbalera. Da li su ,,račun,, platili, odnosno, nerešen rezultat protiv Trstenika, ova dvojica igrača, ili je to njegov taktički potez pokazaće vreme.

 U prvih 15 minuta utakmice domaći su imali inicijativu, ali bez ijedne konkretnije akcije pred golom. Da li je to trener gostiju time pokazao da je ona ,,tvrda defanziva,, u Pirotu  bila samo provera nekih taktičkih zamisli, pokazaće igre Rtnja tokom prvenstva.

16. minut domaći su poslali prvi udarac na gol. Lopta je upućena sa 3o metara. Nije bilo problema za Stamenkovića. 18. minut  Goool  0:1 Nikola Vučetić.

Nemanja Mančić  ubacio je pred gol loptu Denisu Ristovu, koji je prošao do korner linije, odigrao povratnu, a Nikola Vučetić postigao svoj debitantski gol i prvi pogodak Radničkog u Srpskoj ligi ove sezone. ,,Beli ,, igraju taktički mudro, čvrsto u odbrani i na sredini terena, čekjući pravu piliku. Dočekao je novajlija Nikola Vučetić!

25. minut – domaći se nisu, naravno, mirili primljeni golom. Umesto fudbala, počeli su da igraju grubo, prigovaraju sudiji. Mali broj gledalaca na malim tribinama vredja sudiju i gostujuće igrače. Stvorena je atmosfera kakva je uvek bila kada je Radnički igrao u Srpskoj ligi. Ništa čudno. Za sve to treba se pripremiti!

34. minut– grub start na Dojkiću, potom novi pritisak na sudiju, koji za sada ne podleže pritiscima i ne menja  korektan kriterijum.

35. minut-iako su primili gol, domaći ne uspevaju da organizuju bolje  akcije ugroze Piroćance koji igraju za sada dobro u odbrani , borbeno na sredini terena, čekajući priliku da ugroze protivničkog golmana . I dalje 0:1.

36.minut  Fudbaleri Radničkog igraju dobro. Kuzmanović je nadmudrio svog kolegu. Akcija Denisa Ristova, dobar prodor, udarac iskosa, lopta je ,,prošetala,, ispred gola, zakasnili su Vučetić i Milinković da je ubace u mrežu.

45+2. minut sudija je prvi deo produžio dva minuta zbog prekida i povreda igrača Radničkog. Kraj. ,,Beli,, vode sa 1:0.

46.minut -trener Kuzmanović je ,,bonus,, igrače, debitanta Novaka Petrovića i Milinkovića ostavio u svlačionici. Ušli su Filip Tolić i Jordan Jovanović. 47.minut – prvi napad u nastavku Piroćanaca, odličan udarac raspoloženog Denisa Ristova, golman je uspeo da odbrani.

55.minut nervozni domaćini više  prigovaraju i fauliraju pirotske fudbalere, nego što pokušavaju da ugroze gol Stamenkovića koji je jedinu loptu imao u rukama početkom prvog dela. Sve ostalo su degažiranja bez intervencija. Neka ostane tako!

60.minut- Neca Mančić šutira sa 16 metara, ali slabo za golmana Boljevčana. 63.minut – ,,Žordi,, Jovanović je dobro prošao levom stranom pokušao iskosa da ,,gadja,, suprotni ugao ali nije uspeo.

70.minut – period inicijative domaćih, ali bez zavšnice. Odbrana radničkog, gde ,,gospodare,, iskusni Stefan Marković i Bojan Dojkić  je na visini zadatka. Na sredini se igra još organizovanije.

75.minut  – Davor Petrov, poznat po preciznom i snažnom udarcu, ,,opalio,, je sa 25 metara, golman je uspeo da odbrani.

77.minut i dalje sigurna igra Radničkog i sve veća nervoza u reovima domaćih. Gledaoci kao da su mirniji, javlja nam naš saradnik i danas Desimir Tošić koji zajedno sa predsednikom Radničkog Zoranom Nikolićem prati na tribinama utakmicu, okruženi nezadovoljnim Boljevčanima .

80 minut domaći su u nekoliko stihijskih napada uspeli da ,,iznude,, nekoliko kornera gde su Stamenković, Dojkić i Makac Marković rešavali te probleme.
 

83.minut novi kontranapad Piroćanaca, Jovanović je dobro prošao, Ristov se našao u dobroj poziciji, ali je domaći igrač uspeo da ,,pfreseče,, ovu akciju.

85.minut Denis Ristov, najbolji igrač utakmice, kada Denis igra, igra i Radnički, ubacio je ,,u prostor,, Milošu Spasiću koji je zamenio Necu Mančića, ali je ponovo odbrana domaćih bila brža. Pati  je inače bio u dobroj poziciji da ugrozi dol.

86.minut nervoza, pritisak, zvižduci, negodovanja, bezuspešne akcije za sada, Boljevčani su, sudeći po trening utakmici u Pirotu, očekivali uspeh. Da li će u tome uspeti .stalo im je još malo vremena. Odlični sudija, što je dobro za ovaj rang takmičenja, nije podlegao pritiscima. Za sada sudi veoma sigurno!

90.minut podatak da je odlični sudija produžio utakmicu 5 minuta govori o tome kakav je pritisak tokom meča bio i koliko je prekida bilo!

95.minut  KRAJ !! Ii ovih pet minuta nisu pomogli domaćinu. Ostao je rezultat koji je ,,postavio,, u 18.minutu debitant Nikola Vučetić. Radnički je pobedio!

I još da dodamo naš utisak posle meča i razgovora sa predsednikom Nikolićem i ovih dana sa Acom Kuzmanovićem! Ova utakmica imala je izuzetan značaj. Poslata je Srbiji prava informacija. Slaba igra protiv Trstenika bila je samo plod ispoljenih grešaka u napadu. ,,Beli,,su u Boljevcu, gde se mnogi neće naigrati, u svemu bili bolji tim, delovali zrelije i bili jak rival za ambiciozne domaćine. Današnjom utakmicom će se valjda i neke strasti medju nekim igračima smiriti! Posle ovog meča shvatiće neki da koga nema bez njega se ne samo može, već eto i pobedjuje.

Sve to, će omogućiti Aci Kuzmanoviću i Marku Mančiću da rade spokojnije i pripremju tim za naredne mečeve.

 Bravo "beli"!


SFS Borac 1 : 1 Car Konstantin
Radnički (S) 0 : 1 Zaplanjac
Jedinstvo (B) 6 : 0 GFK Dubočica
Radan 1 : 0 Pukovac
OFK Sinđelić 2 : 0 Jedinstvo (P)
Trstenik PPT 1 : 0 Budućnost
Rtanj 0 : 1 Radnički (P)
Jagodina Tabane 0 : 3 Moravac Orion
Temnić 1924 1 : 0 Dunav
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (B) 2 2 0 0 6
2 Moravac Orion 2 2 0 0 6
3 Temnić 1924 2 2 0 0 6
4 Zaplanjac 2 2 0 0 6
5 Radnički (P) 2 1 1 0 4
6 Trstenik PPT 2 1 1 0 4
7 OFK Sinđelić 2 1 0 1 3
8 Budućnost 2 1 0 1 3
9 Jedinstvo (P) 2 1 0 1 3
10 Radnički (S) 2 1 0 1 3
11 Radan 2 1 0 1 3
12 Jagodina Tabane 2 1 0 1 3
13 Car Konstantin 2 0 1 1 1
14 SFS Borac 2 0 1 1 1
15 Rtanj 2 0 0 2 0
16 Dunav 2 0 0 2 0
17 Pukovac 2 0 0 2 0
18 GFK Dubočica 2 0 0 2 0