XS
SM
MD
LG

Tešović: Ovo je proces koji zahteva strpljenje

Utakmica 4. kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i Novog Pazara okončana je nerešenim rezultatom 1:1 (1:0). Podelom bodova mogu svakako biti zadovoljniji gosti, mada su i u taboru domaćina zadovoljni što su nakon dva uzastopna poraza uknjižili bod.

Trener Novog Pazara Vladica Petrović je na početku obraćanja predstavnicima medija istakao kako mu je uvek drago kada dođe u Kragujevac, u klub za koji je nastupao kao igrač pre nekih petnaestak godina. Zadovoljstvo je još veće što je naspram sebe za protivnika danas imao velikog prijatelja iz igračkih dana Darka Tešovića.

Kada je u pitanju viđenje utakmice, Petrović kaže da je zadovoljan što su njegovi mladi igrači nakon slabog prvog poluvremena pokazali karakter u nastavku i zasluženo došli do boda.

– Slabo smo otvorili utakmicu. Radnički je dominirao u prvom poluvremenu, a mi smo nešto pokušavali iz stihijskih akcija da napravimo, ali nam to nije polazilo za rukom. Imali smo i sreće jer je Radnički iz par prekida mogao da nas kazni i reši utakmicu u svoju korist. Međutim, znali smo da dok god bude rezultat 1:0, imamo neke šanse da dođemo do pozitivnog rezultata. U drugom poluvremenu moji igrači su odlično odgovorili na pritisak Radničkog, izjednačili smo, a onda propustili i idealnu priliku da kaznimo protvnika iz kontre preko mladog Hadžibulića. Na kraju smo imali i sreće u sudijskoj nadoknadi da ne primimo gol. – prokomentarisao je trener Pazaraca.

Bod na „Čika Dači“ biće svakako veliki podstrek za fudbalere Novog Pazara u nastavku sezone.

– Mislim da smo ostavili pozitivan utisak. Ovo nam je treći uzastopni remi, a uz to smo danas postigli i prvi gol u sezoni. Idemo dalje, očekuju nas još teže utakmice i pokušaćemo da skupimo što je moguće više bodova. – dodao je Petrović.

Trener Radničkog 1923 Darko Tešović samo je delimično zadovoljan osvojenim bodom, kojim je prekinut niz od dva uzastopna poraza. Tešović priznaje da je priželjkivao pobedu u današnjem susretu, ali napominje da je ovo dugo takmičenje, u kome je svaki bod bitan.

– Čestitam Novom Pazaru na osvojenom bodu. Što se tiče moje ekipe, ovo nije rezultat koji smo planirali. Međutim, važno je da smo posle dva poraza dopisali sebi bod. Treba da budemo svesni šta hoćemo i koliko očekujemo. Svi vrlo dobro znamo kakva je ova ekipa Radničkog. Nama se konstantno u toku utakmice dešava da su nam dva igrača „odsutna“ i onda je jako teško igrati, posebno protiv ovako mlade ekipe Novog Pazara, koja je borbena i dobro ukomponovana. Nažalost, ponovila se situacija iz prethodnih utakmica, kada smo imali priliku da maltene rešimo utakmicu u svoju korist, ali to nismo učinili. Znali smo da rezultat 1:0 drži ekipu Novog Pazara u igri, jer uvek može da se desi neki kiks, na šta sam i skrenuo igračima pažnju u svlačionici tokom odmora. Igrači još uvek treba da prihvate neke zahteve i da shvate da je ovo dugo takmičenje i da se sa jednom utakmicom ne završava cela sezona. – napominje trener kragujevačkog prvoligaša.

Tešović je dodao da su igrači pred ovaj susret bili pod blagim pritiskom, jer se od njih očekivalo da pobede i da razume nezadovoljstvo navijača koji priželjkuju pobede svog kluba.

– U ekipi imamo mlade igrače koje ja, poučen iskustvom, hoću da „isteram“ kako bi postali pravi igrači kroz jake utakmice. Njima je potrebna minutaža i ja sam spreman da im je pružim, ali eto desi se i neki rezlutat koji nije dobar i koji navijačima ne odgovara. Međutim, to je sve deo procesa koji zahteva strepljenja i koji će se na kraju završiti dobro po Radnički. – ubeđen je Tešović.

NEMA FORSIRANJA POVREĐENIH IGRAČA

Radnički 1923 je na utakmici sa Novim Pazarom nastupio bez četvorice standardnih prvotimaca. U protokolu se nisu našli kapiten Aleksandar Varjačić, Milan Lalić, Filip Markišić i Jovan Lukić. Razlog za to su lakše povrede ovih momaka, zbog čega Tešović nije želeo da rizikuje i izloži ih dodatnom naporu na današnjoj utakmici.

– Nisam hteo da stavim u tim igrače koji su „roviti“. Bila je teška utakmica protiv Inđije u subotu, ti momci su je odradili maksimalno, ali su izašli iz nje povređeni. Čak je i Dimitrić do pre dva dana imao problema sa povredom, ali se oporavio i mogao je da igra danas. Ova utakmica pokazala je da imamo zamene za sve ove igrače. Aleksa Todorović je sasvim korektno zamenio Varjačića, umesto Markišića igrao je mladi Aleksijević, Božović je odmenio Lalića, tako da nije bilo potrebe da rizikujemo. Očekujem da protiv Bežanije bar dvojica od ove četvorice koji su danas izostali budu u sastavu. – otkriva Tešović.


Inđija 2 : 1 OFK Žarkovo
TSC 2 : 0 Metalac
Bečej 1918 1 : 3 Javor Matis
Trajal 1 : 1 Zlatibor
Teleoptik 0 : 0 Sinđelić
Sloboda 0 : 0 Budućnost
Borac 0 : 3 Bežanija
Radnički 1923 1 : 1 Novi Pazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bežanija 4 4 0 0 12
2 Inđija 4 3 1 0 10
3 Sinđelić 4 2 2 0 8
4 Zlatibor 4 2 1 1 7
5 Bečej 1918 4 2 0 2 6
6 Javor Matis 4 1 2 1 5
7 TSC 4 1 2 1 5
8 Budućnost 4 1 2 1 5
9 Teleoptik 4 1 2 1 5
10 Radnički 1923 4 1 1 2 4
11 OFK Žarkovo 4 1 1 2 4
12 Borac 4 1 1 2 4
13 Novi Pazar 4 0 3 1 3
14 Metalac 4 0 3 1 3
15 Sloboda 4 0 2 2 2
16 Trajal 4 0 1 3 1