XS
SM
MD
LG

Turnir pionirskih ekipa "Budući asovi" u ŠImanovcima

 

Tradicija duga 21 godinu

 

  Turnir „Budući asovi“, koji organizuje Fudbalski klub Hajduka 1932 uz pomoć lokalne samouprave, doživeo je svoje 21 izdanje. Na igralištu, prilagođenom za uzrast 2008. godišta, svoje „fudbalsko umeće“ pokazali su, pored Hajduka 1932, Čivija i Mačva iz Šapca, Škola fudbala „Šarić“ iz Beograda, Crvena zvezda, Partizan, OFK Beograd i Zemun. Pre početka turnira, žrebom su podređene grupe: Grupa A - Crvena zvezda, OFK Beograd, ŠF Šarić i Čivija i Grupa B – Partizan, Zemun, Mačva i Hajduk.

  Turnir je zvanično otvorio Zoran Vojkić, zamenik predsednika opštine:

  - Zahvaljujem se svima koji su uveličali ovaj turnir. Sve je ovo postalo tradicija i svi se trudimo da svako novo izdanje bude sve bolje. Pored seniorskog sporta, trudimo se da maksimalno pomognemo i sport, gde se dokazuju namlađi. Ovo je najbolji način da izrastete u zdrave ljude. A, ko zna, možda jednog dana postanete i odlični fudbaleri, koji će nas na najbolji način reprezentovati u svetu.

  Rezultati:

  GRUPA A: OFK Beograd – ŠF Šarić 0:2 (Šarić 1, Lakičević 1), Čivija – Crvena zvezda 0:4 (Vrakić 1, Kostov 1, Maravić 1, Jokić 1), OFK Beograd – Čivija 3:0 (L. Šutanović 2, J. Šutanović 1) i Crvena zvezda - ŠF Šarić 2:1 (Milovanović 2 – Šarić 1).

  GRUPA B: Mačva – Zemun 3:0 (Radišić 1, Rakić 1, Vukomanović 1), Partizan – Hajduk 1932 4:0 (Subotić 1, Todorović 1, Šipović 1, Jovanović 1), Zemun – Hajduk 1932 1:0 (Živković) i Partizan – Mačva 6:0 (Subotić 3, Cvetičanin 1, Todorović 1, Šišović).

  Utakmica za 7. mesto: Hajduk 1932 – Čivija 3:2 (Krstović 1, Radojčić 1, Bošković 1); utakmica za 5. mesto: OFK Bepograd – Zemun 0:0, penalima 3:1 (L. Šutanović 1, Eljami 1, Marjanović 1 - Kiš 1); utakmica za 3. mesto: ŠF Šarić – Mačva 1:0 (Ivković 1); finale: Crvena zvezda – Partizan 2:1 (Kostov 1, Milovanović 1 – Subotić 1).

  Za najboljeg igrača turnira proglašen je Veljko Žurić (Crvena zvezda), dok je Matija Avramović (Partizan), najbolji golman. Vasilije Subotić (Partizan), je sa 5 postignutih golova najbolji strelac. Nagrađen je i Milan Savković (Crvena zvezda), kao najbolji trener. U žongliranju loptom, najuspešniji je bio Nikola Zorić (Zemun).

  Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručio je Željko Trbović, predsednik opštine.

- Zaista sam srećan što sam imao priliku da prisustvujem ovom turniru, koji je doživeo 21. izdanje i koji je iznedrio mnogo asova – izjavio je predsednik Trbović – Opština Pećinci ulaže dosta sredstava u mlade i sport, u igrališta, školske sale...Nastavićemo i dalje da mlade na najbolji način uvodimo ne samo u fudbal, već i u plivanje i druge sportove. Pored škole, to je vrlo važno. U svakom slučaju, nama je bitno da su mladi zdravi i da se što više sklanjaju od kafana i drugih poroka.

 

Učesnici turnira

Praznik pionirskog fudbala

Zoran Vojkić, zamenik predsednika opštine, otvara turnir

Crvena zvezda najbolja

Partizan, 2. mesto

ŠF Šarić, 3. mesto

Mačva, 4. mesto

OFK Beograd, 5. mesto

Zemun, 6. mesto

Hajduk 1932., 7. mesto

Ćivija 8. mesto

Vasilije Subotić (najbolji strelac) i Matija Avramović (najbolji golman)

Veljko Žurić (najbolji igrač()

MIlan Savković (Crvena zvezda), najbolji trener

NIkola Zorić (Zemun), najbolji žongler

Željko Trbović, predsednik Opštine Pećinci, zatvara turnir