XS
SM
MD
LG

Crveno-bele novu sezonu WABA lige započinju u Bugarskoj

U Slavonskom brodu održan je žreb za novu sezonu 2018/19 WABA lige. Crvena zvezda se nalazi u grupi A sa šampionom Slovenije i finalistom WABA lige Cinkarna Celje, sarajevskim Plej Of Ultra, bugarskim Beroeom i turskim Istanbulom. Ekipa Raguse je odustala od takmičenja pa će grupati A brojati pet timova.

Foto: kkzcrvenazvezda.rs

Hrvatski šampion Medveščak je nekoliko dana nakon žreba morao da otkaže učešće u ovosezonskom takmičenju. Bord lige je nakon otkaza Medveščaka aktivirao odluku skupštine WABA lige, da se u slučaju eventualnog otkaza bilo koje ekipe prihvati molba turskog kluba Istanbul Universitesi za dodelu „vajld kard“ za sezonu 2018/19. Istanbul je tako u grupi A zamenio Medveščak.

Iako je prvobitno nakon žreba za novu sezonu lige bilo planirano da Crvena zvezda sezonu započne u Dubrovniku, nakon odustajanja Raguse od učešća u regionalnoj ligi, Zvezda će prvi meč odigrati u Bugarskoj, protiv ekipe Beroe.

 

KKŽ Crvena zvezda će biti jedini srpski predstavnik u regionalnom takmičenju nakon što je i ŽKK Kraljevo odustalo, pa je uz 11 prijavljenih klubova dodat bugarski klub Beroe koji je treću godinu zaredom dobio „vajld kard“.

Nova sezona regionalnog takmičenja počinje 3.oktobra, Crvena zvezda je slobodna u 1.kolu, a u drugom kolu će gostovati ekipi Beroe.

Crvena zvezda je proteklu sezone WABA lige završila na 4.mestu, porazom u meču za 3.mesto na F4 u Montani, od domaće ekipe.

 

Nakon prvog dela takmičenja četiri najbolje plasirane ekipe iz obe grupe formiraće Superligu (Ligu 8) koja počinje 17.januara i traje do 6.marta 2019.godine, odakle će prvi četiri ekipe izboriti plasman na Fajnal For, 23-24.mart 2019.

Raspored Crvene zvezde u prvom delu WABA lige. Sve utakmice se igraju u 2018.godini.

1.kolo, slobodna
2.kolo, Beroe – Crvena zvezda
3.kolo, Crvena zvezda – Plej Of
4.kolo, Cinkarna Celje – Crvena zvezda
5.kolo, Crvena zvezda – Istanbul
6.kolo, slobodna
7.kolo, Crvena zvezda – Beroe
8.kolo, Plej Of – Crvena zvezda
9.kolo, Crvena zvezda – Cinkarna Celje