XS
SM
MD
LG

Igokea ima velike ambicije

Najjače regionalno košakraško takmičenje, ABA liga, kreće za 16 dana. Prije starta ABA lige, odigraće se drugi po redu ABA Super Kup naredne sedmice. Njegov domaćin biće ekipa koja ima velike ambicije u narednoj sezoni, ekipa Igokee.

Ekipa Igokee sastavila je izuzetno dobar tim. To je spoj mladosti i iskustva. Iz prošlosezonskog tima ostali su tu Rikić, Milošević i Radivojević. Dio prvog tima biće omladinci Ilić, Nikolić i Janković a sa pozajmice iz Kaknja vratio se i mladi Talić. Od pojačanja stigli su iskusni Lešić, Zubčić i Domen Lorbek, dva stranca Gevin i Kel, te mladi i izuzetno talentovani Bogdan Nedeljković. Na klupi ''Igosa'' biće Nenad Trajković. Trajković je iskusan trener koji je radio i u Americi. Mnogo će svojim iskustvom pomoći mlađim igračima u sazrijevanju i razvoju a naravno i taktički je izuzetno potkovan stručnjak.

Što se tiče priprema, one nikada ne pokazuju pravu sliku stanja neke ekipe. To je pogotovo slučaj sa Igokeom, jer Igokea niti jedan od sedam mečeva nije igrala u kompletnom sastavu. Probleme sa povredama imali su Ilić, Lorbek i Radivojević a Zubčić i Talić imaju obaveze u reprezentacijama. U dosadašnjim sedam susreta na pripremama, Igokea je ubilježila pet pobjeda. Do kraja priprema Igokea će odigrati još jedan meč a protivnik će biti Oradea u Rumuniji.

Najteži protivnik na pripremama Igokei bila je ekipa Cedevite. U tom susretu Cedevita je slavila sa 79-63. Cedevita je igrala u gotovo pa najjačem sastavu, dok je Igokea igrala bez Zubčića, Talića i Ilića. Svakako da bi sa Zubčićem i mladim dvojcem, Igokea bila mnogo kompetetnija u ovom susretu.

Što se tiče pojedinačnih igara, najbolji utisak ostavio je Sava Lešić, koji je stalno na nekih 20ak poena i 10ak skokova. Pored njega, dosta je pokazao i Gevin. Konstantan, dobar u šutu za tri poena i djeluje da su Aleksandrovčani sa njim pogodili. Rikić i Milošević su sve bolji, Kel i Lorbek su imali dobrih partija a dosta brine Vuk Radivojević, koji ne djeluje dobro. Generalno, kapiten Igokee je u padu poslednjih nekoliko godina i prošle sezone se dosta mučio. No, moguće je da će Vuk proraditi kada krene sezona.

Takođe, mladi igrači su dobijali dosta šansi. Nikolić, Janković i Talić imali su dobrih partija. Ilić je bio povrijeđen pa nije dobio šansu na pripremama. Pripreme sa prvim timom prošli su i Živković i Lalović. Ipak, za očekivati je da ova dva mladića budu dio Student-Igokee, koja će igrati u prvenstvu Republike Srpske.

Što se tiče sezone, Igokea će prvo nastupiti u ABA Super Kupu. Igokea je domaćin drugog izdanja ABA Super Kupa a u četvrtfinalu će odmjeriti snage sa ekipom Budućnosti. Bez obzira na domaći teren, Igokea sigurno neće biti favorit u ovom susretu. Budućnost je zadržala kostur tima iz prošle sezone a dobro su se i pojačali. Međutim, bili su oni favoriti i prošle sezone, pa ih je Igokea savladala u Laktašima. Sigurno će Igokea dati svoj maksimum u ovom susretu i probaće doći do iznenađenja.

Što se tiče ambicija u ABA ligi, one su izuzetno visoke. Gledajući kvalitet, Igokea je u top 6 ekipa u ligi. Ekipa bi mogla biti još jača jer Igokea traži još jedno pojačanje na centarskim pozicijama. Ukoliko to poslednje pojačanje bude dobro i ukoliko Zubčić ''klikne'' na pravi način sa ekipom, Igokea ima šansu da se bori i za plej of.

Sam start ABA lige biće izuzetno bitan. Prvi duel Igokea igra sa Megom u Laktašima i taj susret bi trebala pa i morala dobiti. Mega je slabija nego prošle sezone a Igokea kvalitetnija a i generalno, ovakve susrete Igokea bi morala dobiti na svom terenu. U drugom kolu Igokea ide kod Cibone. Bilo bi idealno da ostvare obje pobjede jer nakon Cibone slijede dva teška duela. Prvo dočekuju Budućnost a potom u četvrtom kolu idu kod Zvezde. Ako bi imali i polovičan učinak u prva četiri kola, Igosi bi pokazali da su kandidati za dobar plasman.

Koliko Igokea stvarno može ostaje da se vidi tokom sezone ali svi koji vole ovaj klub mogu sa dosta optimizma čekati start sezone.

Foto: Igokea Republika Srpska