XS
SM
MD
LG

Ducijev ples za 2-0

Naš prvi reket u meču sa Indijom, Dušan Lajović bio je apsolutni favorit protiv potpuno nepoznatog Pradžneša Gunesvarana. Ulogu je opravdao, slavio je pobedu rezultatom 3-0 (6-4, 6-3, 6-4). Meč je počeo tako što je Lajović odmah iskoristio svoj sevis, onda i ostvario brejk, ali tada je i Gunesvaran pokazao da nije došao kraj Ibra turistički i odmah je uzvratio brejk. Usledilo je i prvo izjednačenje,a nekoliko stotina navijača našeg Dejvis kup tima čekalo je da se Dušan Lajović razigra i potvrdi klasu. U osmom gemu odlični potezi Lajovića doneli su novi brejk i činilo se presudnu prednost za vođstvo u meču. Ipak, uzvratio je Gunesvaran, svojim drugim brejkom samo je za trenutak produžio prvi set, ali treći brejk Lajovića doneo je vođstvo u drugom susretu od 1-0, 6-4.

Opravdao ulogu favorita - Dušan Lajović doneo Srbiji drugi poen u meču sa Indijom

Posle prvog seta u kome smo videli pet brejkova, Lajović je u drugom brejkovao protivnika već u četvrtom setu,a to je bilo dovoljno za osvajanje ovog dela igre. Do kraja drugog seta svako je čuvao svoj servis, ali je semafor u dvorani na desnoj obali Ibra pokazao 6-3 za Ducija i vođstvo Srbije 2-0.

U istom ritmu nastavio je Dušan Lajović i na početku trećeg seta. odmah je ostvario brejk, a potom posle malo više borbe odbranio svoj servis. To je bilo dovoljno za 2-0 u ovom setu i Srbija je išla ka željenom vođstvu od 2-0 posle singl partija. Usledio je period, kao i set ranije, u kome je svaki teniser čuvao svoj servis. Našem reprezentativcu je tako nešto odgovaralo, jer je već imao brejk prednosti, pa svi napadi Gunesvarana nisu urodili plodom. Naš teniser je treću meč loptu iskoristio za konačnu pobedu 6-4. Posle nešto više od dva sata igre, Dušan Lajović je opravdao ulogu favorita,a ono što je najvažnije jeste vođstvo Srbije posle prvog dana meča 2-0.

- Nije meč bio lak kao što je izgledao ili kao što rezultat pokazuje. Nisam potrošio mnogo energije, a mogao sam i opuštenije da uđem u duel posle Laslove pobede. Moram da čestitam Đereu na prvoj pobedi u Dejvis kupu. Drago mi je da smo opravdali ulogu favorita i da imamo veliku prednost posle prvog dana. Bilo bi sjajno da kompletan posao završimo u subotu, ali biće teško, jer Indija mnogo bolji dubl - kaže Dušan Lajović.

Sigurna igra prvog reketa Srbije - Dušan Lajović

Ističe prvi reket našeg tima da je važno što nema opterećenja?

- Naš dubl može da igra mirno, ne jurimo rezultat, opterećenje smo prebacili u dvorište našeg rivala - zaključio je Lajović.

Zadovoljstvo nastupom naših igrača prvog dana baraža za popunu Svetske grupe nije krio ni selektor Srbije Nenad Zimonjić.

- Sjajan prvi dan, dve velike i važne pobede. Laslo je ostvario prvenac, prvi put je igrao meč u kome je važio za favorita. Nije mu bilo lako, ali je istrpeo i povredu, nervozu, opterećenje i pobedio je. Siguran sam da će sada i njemu biti mnogo lakše. Dušan je odigrao u istom ritmu, kontrolisao je meč, na vreme ostvarivao prednost i znalački stigao do trimfa. Mislim da je sačuvao i svežinu za nedelju,a to nam u ovom trenutku mnogo znači - naglasio je Nenad Zimonjić.

Naš selektor spada među najbolje dubl igrače na svetu,a to iskustvo može biti presudno u savetima pored današnji dubl dva nacionlna tima.

- Indija ima odlična dubl, znaju da igraju, jaki su. Naravno, ni njima šljaka ne odgovara, ali ozbiljno smo se spremili za subotnji meč. I taktički i fizički. Nećemo se predati lako, naši momci imaju šta da pokažu, pa uz podršku sa tribina možemo i do iznenađenja. Naravno, to bi bio najbolji scenario za našu reprezentaciju, ali sačekaćmo ishod pa ćemo videti. Ako bude trebalo da se sve rešava u nedelju, bićemo maksimalno spremni - zaključio je Zimonjić.