XS
SM
MD
LG

Zvezdi mesto u eliti

Svi oni kojima je crveno bela boja u i na srcu su prezadovoljni plasmanom crvene zvezde u Ligu šampiona. Jedan od njih je i Zvezdin Žuti, sadašnji selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

Nije Robi krio radost zbog plasmana Zvezde u fudbalsku evropsku eltu. Razgovarali smo sa Robertom u Trening kampu FS BiH, a neposredno pred meč sa salekcijom Austrije u Ligi nacija.

-Pa sigurno da je to ogroman uspeh. Zvezda je došla u elitu, među najbolje evropske klubove. Veliki rezultat, pogotovo što znamo da je Zvezda dugo godina imala velikih poteškoća i problema, a i zadnje tri četiri godine rade dobro i kvalitetno. Prošle sezone odličan nastup i Ligi Evrope,a sada jedan pomak više. Sve to znači da se dobro radi, da odlično sakutiraju i ove strance, ali i domaće igrače koji igraju tamo. Klub se sada stabilizira i sigurno da je to velika stvar i za navijače. Pogotovo za klub. Stabilizovala se finasijski. To je vrlo važno. Crvena zvezda se se vratila u elitu najboljih evropskih klubova.

Zanimalo nas je da li je Zvezda počela izlaziti iz svojevrsne krize njegovim dolaskom na klupu. Tada je izvršena jedna odlična selekcija domaćih igrača i Zvezda je polako krenula uzlaznom linijom.

-Ma teško mi je govotiti da li se mojim dolaskom se nešto pokrenulo. Smatram da je Zvezdi mesto u eliti . Definitivno, treba biti i realan. Vrlo teško da će se neki sličan uspeh onom iz Bariju ponoviti. Tada nam se sve poklopilo. Igrači, klub, protvnici... Drugačije su sada prilike. Znamo koliko ulažu ovi najveći i najbolji klubovi i kakve timove imaju, ali sam dolazak tamo i igrati protiv Liverpula, Napolija, PSŽ-a mislim da je velika stvar. Opet će se pričati o Crvenoj zvezdi. Neće se samo spominjati ono što je bilo pre 20 - 30 godina, već i onom što će biti u budućnosti. Imaće pun stadion. Kakvi će biti rezultati? Biće kakvi budu! Neka budu kakvi god, Zvezda je u Ligi šampiona, kaže Prosinečki.

Interesovalo  nas je i da li će Robi sa saigračima iz Barija biti na nekim utakmicama ovogodišnje Lige šampiona u Beogradu i na taj način naslednicima u crveno – belom dresu dati podršku.

-Videću da li će mi vreme dozvoliti. Sigurno da ako budem imao vremena i ne bude bilo obaveza vrlo rado ću ići u Beograd. Ja tamo dolazim kada god mogu. Crvena zvezda je moj klub. Tu sam i stasao i postao i igrač i trener. To su bili prelepi trenutci. Pogotovo oni kada sam igrao u Zvezdinom dresu. Dakle, ukoliko budem mogao stižem na Marakanu, rekao nam je Robert Prosinečki.

Robert Prosinečki