XS
SM
MD
LG

ABA Super Kup: Zvezda poslednji polufinalista

Košarkaši Zvezde savladali su Olimpiju rezultatom 86-60 i plasirali su se u polufinale ABA Super Kupa.

Utakmica je počela u dosta izjednačenom ritmu. Džons je bio sjajan kod Olimpije. Zvezda je uspjela pronaći ritam. Za dva je pogađao Cirbes a ritam u šutu za tri peona Zvezdi su donijeli Reglend sa tri i Perperoglu sa jednom trojkom. Dzonsa je kod Olimpije jedino pratio Aleksandar Lazić. Iako je Zvezda vodila većim dijelom prvog perioda, Olimpija je sjajno finiširala prvi period. Sjajnom odbranom i uz dosta grešaka Filipa Čovića, Olimpija pravi seriju 12-0 i dobija prvi period sa 28-20.

Drugi period počeo je konfuzno sa obje strane i bilo je dosta grešaka. Sanon je ušao u seriju grešaka, Perperoglu u seriju pogodaka i Zvezda se vratila u igru. Olimpija nije imala rritam u drugom periodu a kod Zvezde se razigrao i Majk Cirbes. Serijom Nijemca, Zvezda je došla do preokreta. Mir Olimpiji donio je trojkom Blaž Mesliček. 

Zvezda je odlično otvorila drugo poluvrijeme i serijom 8-0 došla je do preokreta. Olimpija je upala u problem sa centrima. Marvin Džons dobio je četvrti faul a Begić se povrijedio. Dugo nisu imali dobar ritam ali su ga onda pronašli trojkama preko Lazića, Feltona i Tratnika. Odgovarao im je Bili Beron sa svoje dvije trojke. Bitan momenat bio je ulazak u igru Dušana Ristića, koji je donio dosta dobrih stvari Zvezdi. U završnici trećeg perioda Zvezda je zaigrala mnogo bolje u defanzivi. Uspjeli su ''crveno-beli'' izgraditi sigurnu prednost i sa devet poena prednosti ušli su u poslednji period. 

Zvezda je fenomenalno otvorila i poslednji period. Ristić je nastavio svoju seriju iz trećeg perioda. Kasnije je imao i Čovć dobrih poteza, odbrana je bila sjajna i Zvezda je došla do 17 poena prednosti. Taj siloviti start Zvezde na startu poslednjeg perioda, odlučio je pobjednika i do kraja susreta nije bilo nikakvih većih uzbuđenja. Prednost Zvezde samo je rasla a na kraju su slavili rezultatom 86-60.

Zvezdu je do pobjede predvodio Cirbes sa 14 poena dok je Beron dodao 12. Mesliček je predvodio Olimpiju sa 15 poena. Zvezda će u polufinalu igrati protiv Cedevite.

Foto: ABA liga