XS
SM
MD
LG

Tomić; Niko nam ne smije dati 28 poena u prvom periodu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiju i prošli su u polufinale ABA Super Kupa. Trener ''crveno-belih'', Milan Tomić, bio je zadovoljan sa nekim stvarima koje je njegov tim pokazao ali je bio i ljut radi nekih stvari u prvom poluvremenu.
 
''Jedna od primjedbi igračima bila je da ne možemo da primimo 28 poena u prvih deset minuta ni od koga. Olimpija jeste kvalitetan tim ali ne možemo da primimo 28 poena. Rekao sam im ako ne igraju agresivno u odbrani, pravićete faule i tako je bilo. Onda su se čudili što su svirani fauli. Ja tražim da odbrana bude agresivna ali ne na dva metra od igrača. Ako si na dva metra od igrača, ne možeš da odreaguješ i napad može da radi šta hoće. I pored pobjede ja nisam zadovoljan sa ovom utakmicom. Rezultat djeluje drugačije ali Zvezda mora da podigne nivo igre od prvog do poslednjeg minuta. Igramo Evrokup a to je mala Evroliga a jača je i ABA liga. Što se mladih igrača tiče, ja ću raditi sa Simanićem i dajem vam riječ da će biti igrač i da će biti vođa Zvezde na poziciji četiri. Ali mladi momci moraju da reaguju kao igrači i ne smiju spuštati glavu na prvu grešku. Ne samo Simanić nego i Radanov pa i Dobrić. Ima dosta igrača kojima je potrebna pomoć. To je naš posao i mi ćemo se truditi oko njih svih ali mora bolje'', rekao je Tomić.

Zvezda je odigrala fenomenalno drugo poluvrijeme. Postigli su 46 poena a primili samo 18. Trener Tomić bio je izuzetno zadovoljan kako je njegov tim odigrao nastavak susreta.

''U drugom poluvremenu smo mnogo bolje čitali igru Olimpije. Čitali so ih bolje na pola terena ali smo igrali bolje i tranziciju i kontranapade. Kada imate odbranu, imate i tranziciju i kontranapad. To je sve što ja hoću, da postižemo veliki broj poena iz ranzicije i kontranapada. To nismo imali u prvom poluvremenu i zato je rezultat bio takav kakav je bio. Sa druge strane, momcima sam rekao da se niti jedna utakmica ne dobija u prvih deset minuta. Moramo da gradimo našu pobjedu. Ako u prvoj četvrtini imaš 15 razlike, do poluvremena je to egal. Ja sam zadovoljan sa borbenošću momaka, pogotovo Brankom, koji je fenomenalno u odbrani. On i Radanov su promijenili ritam utakmice u odbrani''.

Zvezda će u polufinalu igrati protiv Cedevite a Tomić se kratko osvrnuo i na taj duel.

''Mi sutra nećemo raditi skauting za Cedevitu. Gledaćemo prvih deset minuta iz ove utakmice jer tako možemo više naučiti nego da radimo sakuting'', zaključio je Tomić.

Foto: Youtube/ABA liga