XS
SM
MD
LG

Šabačka Mačva u osmini finala Kupa Srbije

Utakmicama šesnaestine finala danas je započelo takmičenje u okviru Kupa Srbije za sezonu 2018/19. U najmasovnijem domaćem fudbalskom takmičenju u borbi za trofej, šabačka Mačva je na svom terenu savlada ekipu Radničkog 1923 iz Kragujevca rezultatom 1:0 (0:0). Strelac jedinog pogotka na meču bio je Miloš Adamović u 54.minutu.

Šef stručnog štaba FK Mačva, Dragan Aničić i pored večerašnje pobede i plasmana u osminu finala Kupa, kaže da se igra Mačve mora popraviti u realizacijama izglednih šansi, kako bi se i u nastavku sezone beležile pobede.  

„Kao što sam i u najavi utakmice rekao, znao sam da će biti teško, jer je Radnički ekipa koja ima lep stil igre, koja želi da se nadigrava i to su danas i pokazali i ja mogu da im čestitam na dobroj, borbenoj i disciplinovanoj igri, gde se vidi ruka trenera. Ako Radnički bude imao strpljenja sa trenerom Tešovićem, vrlo brzo će se vratiti na superligašku scenu. Mi ih nismo potcenili, to ste mogli da vidite i po sastavu ekipe, izašli smo maltene u najjačem sastavu, ali kod igrača uvek postoji neka doza opuštenog osećaja kada se igra protiv nazovi slabijih ekipa, mada ja to ne priznajem. Danas sve ekipe igraju dobro fudbal i rezultati prve runde su dokaz tome, jer kao što možemo da vidimo nekoliko superligaša je ispalo iz daljeg takmičenja. Svaka čast mojim momcima na zalaganju, međutim, ako mislimo da nastavimo da pobeđujemo, moramo popraviti realizaciju koja je trenutno najveći problem. Pravimo šanse, ali ne dajemo golove iz izglednih šansi što mora da se promeni“, istakao je Aničić.

Trener Kragujevčana, Darko Tešović, čestitajući Mačvi plasman u osminu finala Kupa, istakao je da je i očekivao ovakvu blagu utakmicu.  

„Mislim da igrači nisu davali neki bitan ton utakmici kao da su igrali znajući da će da pobede. Međutim, mi smo igrali onako kako sam ja hteo, pripremali smo se što je nama primarni cilj za utakmicu koja nas očekuje u ponedeljak protiv ekipe Javora, jer nam je bitna za prvenstvo i ova igra mene jednostavno raduje, jer ako budemo i prvenstveni meč igrali na ovom nivou i to bez dva tri dosta dobra igrača, možemo da se nadamo i povoljnom rezultatu u Ivanjici. Ova utakmica je pokazala nekim momcima koji su prvi put igrali danas u Radničkom da mogu i ta psihološka barijera je probijena kod svih. Radnički je mlada ekipa i drago mi je što smo večeras igrali ovako dobro. Mačva je zasluženo pobedila, neću da krivim našeg golmana, greške su sastavni deo fudbalske igre i on je prvi put stao na gol ove sezone. Šapčanima želim uspeh u prvenstvu i Kupu.“, rekao je Tešović.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Marić, Žakula, Lazarević, Jovanović, Gemović, Obrovac, Gigić(Šušnjar od 65.min), Adamović (Milosavljević od 82.min) i Gavrić (Marveđo od 90.min). Žuti kartoni: Jovanović u 22.min i Pejović u 40.min.

Radnički 1923: Rumenić (g), Varjačić, Todorović, Zlatović, M. Ilić, O. Ilić (Maksimović od 73.min), Lukić, Ratković, Cvjetinović (Todorović T. od 68.min), Arsenijević i Kovačević (Aleksijević od 86.min). Žuti kartoni: Lukić u 19.min i Varjačić u 56.min.

Kup takmičenje je već u prvoj rundi završilo nekoliko superligaša, ekipe Voždovca, Proletera, Rada i OFK Bačka.

Termini odigravanja narednih mečeva Kupa Srbije

1/8 finala – sreda 24.oktobar 2018.

1/4 finala – sreda 13.mart 2019.godine

1/2 finala – sreda 17.april (prva utakmica)

1/2 finala – sreda 15.maj (druga utakmica)

Finale – četvrtak 30.maj 2019.godine.

pr Ana Acan

Autor fotografija - DSport.Tv, Goran Petrović