XS
SM
MD
LG

Trajković: Iskustvom moramo parirati Meginoj mladosti

Košarkaši Igokee ulaze u novu sezonu sa velikim ambicijama. Prvi susret Aleksandrovčani igraju na svom terenu. Protivnik će im biti Mega a meč je na programu u nedelju od 17h. Trener Aleksandrovčana, Nenad Trajković, svjestan je koliko Mega može neugodna biti.

„Mega je vrlo nezgodan protivnik, igraju 40 minuta na isti način, sa  mnogo energije. Imaju mladu ekipu  sa nekoliko iskusnih igrača. Mi imamo dobar kvalitet, smatram da je za nas domaći teten prednost i pokušaćemo da ga odbranimo u svakom meču. Nadamo se pobjedi, spremamo se, svi su zdravi i ništa ne može da nas iznenadi. Oni obično pokušavaju da razigraju Bitadzea, to je momak iz Gruzije koji je nezgodan, dobro igra leđima, može da šutne i sa poludistance i ima odličan skok. Imaju iskusnog Fundića koji ima veliki broj skokova u napadu, igrač koji svojom visinom i širinom zadaje velike probleme. Mušidi, kao I nekolicina ostalih košarakaša imaju NBA potencijal ali mi moramo svojim iskustvom da pariramo toj mladosti“, rekao je Trajković.

Vuk Radivojević je i ove sezone dio tima Igokee. Iskusnom beku ovo je četvrta sezona u dresu Igokee. Kapiten igokee svjestan je ambicija kluba i u ovom susretu ali i u sezonu generalno.

„Sigurno da imamo imperativ pobjede, pojačali smo dosta tim  i svi jedva čekamo da sezona počne kao bismo igrali, kako bismo se takmiči i nadmetali sa ostalim timovima. Svoj kvalitet moramo da pokažemo i na terenu. Mislim da smo u odnosu na meč koji smo odigrali protiv Budućnosti mnogo kvalitetniji jer smo tada u kompletnom sastavu bili tek nekoliko dana, poslije su nam se priključili i Zubčić, Džonson, Talić. Dobro smo radili cijelu nedelju i sigurno sada izgledamo mnogo bolje.  Mega, kao i uvijek ima mlad sastav, igraju čitavu utakmicu sa velikom energijom, ne padaju ni kada gube ni kada vode i sigurno će na taj način igrati i ove sezone. Mi smo favoriti i to moramo pokazati i na parketru.“

Foto: ABA liga