XS
SM
MD
LG

Silovit Partizan pred pauzu

U odloženoj utakmici Super Lige Srbije u ragbiju 13 Partizan je na stadionu Spoprtskog centra Inge na Zvezdari savladao Radnički iz Niša sa 68:4 (22:4). Ovim mečom i zvanično je stavljena tačka na regularni deo sezone i sada se ekipe okreću pripremama za plej-of koji sledi posle reprezentativne pauze.

Partizan - Radnički

Nišlije su pružile jak otpor, mnogo snažniji nego što bi se reklo na osnovu krajnjem rezultata. Međutim, crno-beli su verovatno i opuštenije odigrali ovaj duel u iščekivanju obaveza većine igrača u nacionalnim selekcijama Srbije, ali i daljim pripremama za doigravanje u Super Ligi Srbije i Balkan Super Lige.

Za vikend je takođe igrana završnica Kup Srbije u konkurenciji kadeta. Mladi ragbisti Dorćola savladali su Radnički iz Nove Pazove sa 16:12 u duelu koji je isto igran na SC Inge.

Dorćol - Radnički kadeti

Do trijumfa Dorćol je došao zahvaljujući boljoj igri u prvom delu gde je ostvario prednpst 16:4. U nastavku Radnički je zaigrao znatno bolje, postigao dva eseja ali nije bilo vremena za potpuni preokret.

Ragbi vikend u Beogradu upotpunio je i subotnji turnir u ragbi taču “Memorijal Željko Sarić”. Turnir koji organizator Dorćol planira da bude tradicionalan, održan je u spomen na svog tračigno nastradalog reprezentatica Srbije i pionira srpskog ragbija 13, Željka Sarića.

Memorijal Željko Sarić

Ekipa Partizanovci osvojila je prvi Trofej Željko Sarić u tač ragbiju na kome je učestvovalo četiri ekipe. Drugo i treće mesto osvojili su nekadašnji Željkovi saigrači iz Dorćola, dok je četvrta bila druga ekipa Partizana.