XS
SM
MD
LG

Zvezda se prošetala kroz ''Moraču''

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u Podgorici u derbiju drugog kola ABA lige, rezultatom 87-71.

Meč je počeo u izjednačenom ritmu. Dosta promašaja ali i dosta ofanzivnih skokova sa obje strane, vidjeli smo na početku susreta. Malo po malo Zvezda je pojačala ritam i serijom od osam poena Bilija Berona, dolaze do deset poena prednosti. Pogotkom Reglenda pod faulom, Zvezda je došla do 13 poena prednosti. Kada ga je u završnici prvog perioda zamijenio Filip Čović, napadi Zvezde postali su konfuzni i Budućnost je smanjila vodstvo gostiju na 22-13.

Budućnost je dobro otvorila drugi period. Ivanović je pgodio tri bacanja, Šehović je pogodio trojku ali nisu uspjeli da se dovoljno približe Zvezdi. Razlog za to jeste fenomenalna igra Stratosa Perperoglua, koji je postigao sedam poena u drugom periodu. Nakon dobrih poteza Odža, Berona i Reglenda, Zvezda je došla do rekordnih 15 poena prednosti. Budućnost se mučila u napadu. Oni nisu mogli faktički ništa da pogode pa čak su dosta i slobodnih bacanja promašivali. Na kraju je Zvezda na poluvremenu vodila 45-31 a utisak je da su mogli voditi i ubjedljivije.

Zvezda je sjajno otvorila drugo poluvrijeme. Jakom odbranom došli su do 20 poena prednosti. Budućnost je vezala neke šuteve preko Krafta, Erla Klarka i Gordića. Međutim, odgovarali su na pravi način Dobrić i Perperoglu i to u trenucima kada Zvezda nije imala ideje u napadu. U završnici trećeg perioda, Cirbes je vezao par dobrih poteza i Zvezda je imala 17 poena prednosti pred poslednjih deset minuta. 

Poslednji period igrao se jers e igrati morao. Zvezda je u par navrata imala +25. U završnici utakmice, Zvezda se opustila. Budućnost je to iskoristila i samo je uljepšala rezultat. No i pored toga, Zvezda se možemo slobodno reći, prošetala Moračom. Zvezdu je do pobjede predvodio Perperoglu sa 20 poena dok je Cirbes dodao 19. Omić sa 11 poena i 11 skokova, predvodio je Budućnost.
 

Foto: ABA liga