XS
SM
MD
LG

Poraz Srbije u Rusiji

Ragbi 13 reprezentacija Srbije porazom je startovala kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2021. godine koje se održava u Engleskoj. U prvom meču Evropskog šampionata B, što je prva faza kvalifikacija, naši ragbisti su izgubili u Moskvi od Rusije – 36:18 (18:8).

Domaćin je u potpunosti iskoristio ne dolazak četvorice Australijanaca srpskog porekla i selektora Srbije Breta Dejvidsona kojima su uskraćene vize iz do sada neobjašnjivih razloga. Ragbi 13 federacija Srbije većje uložila žalbu kod RLEF zbog neažurnosti ruskih kolega koji su bili dužni da obezbede odgovarajuće papire za nesmetano putovanje srpskih reprezentativaca, bez obzira čije pasoše najpre poseduju.

U iščekivanju pozitivne odluke RLEF, Srbija ipak nije odigrala dobru utakmicu na stadionu Fili. Očekivanja su bila i da oslabljenom i podmlađenom sastavu može da se dobije Rusija koja je samo pre nedelju dana glatko poražena od preostalog rivala iz Grupe, selekcije Španije.

Od samog starta Srbije nije dobro počela utakmicu – očigledno silno motivisani, domaći ragbisti su sa dosta samopouzdanja ušli u duel i samo u jednom trenutku, posle kazne Vojislava Dedića bili u rezultatskom zaostatku – 8:6. Međutim do kraja poluvremena imali su dvocifrenu prednost, da bi potom u nastavku prelomili utakmicu, prednošću od 30:8.

Do kraja, Srbija je zaigrala bolje, ali osim nešto manjeg poraza nije bilo preokret. Tako će naši ragbisti u subotu 20. oktobra na stadionu Nastavnog centra Makiš morati da dobiju Španiju sa najmanje 14 poena prednosti da bi se kao jedna od dve najbolje ekipe iz Evropskog šampionata B plasirali u dalje kvalifikacije za SP.