Retrospektiva dana 14.10.2018: Liga Šampiona donela iznenađenja! Vive Kielce nadjačao skopski Vardar!

Evropa: Liga šampiona

Skjern – PSG 24:26

U Herningu u Danskoj dvorani “Jyske Bank Boxen Herning” ekipa Skjerna je ugostila pariški PSŽ koji ove godine cilja na titulu LŠ. Utakmica je bila veoma dinamična, u prvom poluvremenu vođstva su se smenjivala od +2 za goste do +2 za domaće. U drugom poluvremenu ekipa PSŽ-a se odvojila i najavila težak posao za domaće. Iako su Tomas Mogensen i Anders Egert na sve načine pokušavali da dovedu danski tim do trijumfa to im nije uspelo jer su Mikel Hansen i Uve Genshajmer rešetali mrežu domaćina što je rezultiralo pobedom. Najefikasniji na meču bio je Mogensen sa 10 pogodaka od 13 pokušaja.

Szeged – Flensburg – H. 30:28

U “Varosi Sportcsarnok” dvorani, makedonski sudijski par imao je težak zadatak, Nikolov-Načevski su delegirani na vrlo težak meč i opravdali su svoje zvanje EHF sudija. Mario Šoštarić je stvarao dosta poteškoća Nemačkom timu te su Mađari uzeli ceo plen što i te kako znači vrlo perspektivnoj ekipi. Glandorf i Zakariasen su pokušali svojim maestralnim golovima da pomognu ekipi koja je u vrlo teškoj situaciji da dođe do bodova ali to ovog puta nije išlo za rukom.

PGE Vive Kielce – Vardar 31:27

Dovoljno je reći Kjelce. Nezgodni Poljaci su iznenadili velikana. Trener Talant može biti i te kako zadovoljan na učinku svoje ekipe. Za pobedu na domaćem terenu najzaslužniji je Luka Cindrić koji je brojao do 8 pogodaka. Zanimljivo je da je hrvatski reprezentativac do ove sezone branio boje Skopskog Vardara. Timur Dibirov i Stas Skube su pokušavali da preokrenu rezultat ali domaća ekipa je od početka nametnula svoj ritam što je rezultiralo pobedom.

 

Foto: Private