XS
SM
MD
LG

Na sve ili ništa protiv Španije

Ragbi 13 reprezentacija Srbije nastavila je pripreme za kvalfikacije za Svetsko prvenstvo koje se 2021. godine igra u Engleskoj. Nakon razočaravajućeg poraza u Rusiji na startu Evropskog šampionata B, naši najbolji ragbisti moraju da u subotu 20. oktobra (14.00) na stadionu Nastavnog centra u makišu savladaju Španiju sa minimuk 14 poena razlika.

U suprotnom, Španci i Rusi će u narednu fazu takmičenja, što bi bio veliki udarac za srpski ragbi 13 koji uživa veliki renome kao lider ovog dela Evrope. Međutim, isto tako Srbija može i do prvog mesta ukoliko se u subotu ostvari pobeda od 29 ili više poena razlike.

Naša reprezentacija će protiv Španije biti pojačana za četvoricu Australijanaca srpskog porekla - Brendana Janjića, Davida Anđelića, Iliju Radana i Džonatana Kresa, kao i selektora Breta Dejvidsona. U taboru Srbije ne žele da posebno komentarišu nekorektnost i neažurnost Ruske ragbi 13 federacije koja je praktično uskratila vize našim internacionalcima. Čak i bez njih, utisak je da je naš nacionalni tim morao bolje da odigra u Moskvi prošle subote.

- Možda smo malo potcenjivački ušli u utakmicu, posle poraza Rusije na startu Evropskog šampionata B u Španiji. Saterani u ćošak, Rusi su odigrali odličnu utakmicu i silno motivisani došli do velike pobede koja nas stavlja u tešku situaciju. Ipak, verujemo u ovaj tim i na našem terenu sigurno da možemo da stignemo do pobede potrebnom razlikom - raportirao je trener Radoslav Novaković koji je u odststvu selektora Dejvidsona predvodio Srbiju.

Naši najbolji ragbisti jednom su se sastajali sa Španijom u istoriji - pre dve sezone u test utakmici u Valensiji ostvarena je pobeda od 64:4. Međutim, samo petorica igrača iz tog sastava bilo je u ekipi koja je ostvarila pobedu protiv Rusije.

Srpski ragbisti veliku nadu polažu i u podršku sa tribina, zbog čega će ulaz na Stadion Nastavnog centra u Makišu u subotu biti slobodan. Meč počinje u 14 sati.