XS
SM
MD
LG

Čanak napustio Partizan

Trener koji je u sezoni 2017/18 osvojio Kup Radivoja Koraća sa crno-belima, večeras je podneo ostavku na tu poziciju. 

Nenad Čanak više nije trener Partizana NIS! Nekadašnji kapiten, asistent šefa stručnog štaba a potom i prvi trener crno-belih, podneo je večeras ostavku na tu funkciju, nakon poraza od Zadra u Štark areni. Tokom godinu dana na klupi crno-belih, Čanak je osvojio Kup Radivoja Koraća, čime je prekinut negativan niz kluba, od tri sezone bez osvojenog trofeja.

Nakon utakmice, Nenad Čanak je o svojoj odluci obavestio javnost na konferenciji za medije: 

"Pozdravio sam se sa igračima, smatram da sam jedini odgovoran za ovakvu situaciju, za pet uzastopnih poraza. Meni je neshvatljivo da ekipa kod kuće gubi 20 razlike od tima koji nikog nije pobedio do sada. Jednostavno, teško je promeniti nešto preko noći. Kao neko ko voli Partizan iznad svega, smatram da je bolje da dođe neko drugi ko će pokušati da izvuče maksimum iz ove ekipe koja sigurno ima kvalitet. Ovi nije njihovo realno stanje", istakao je Čanak. 

Na pitanje zašto se odlučio na ovakav korak, Čanak je rekao: 

"Zato što ne vidim nikakvu reakciju u odnosu na utakmice pre toga. Smatram da vreme ide i da što ranije treba da presečem i pomognem Partizanu. Mislim da je sad pravi trenutak. Nisam očekivao da ćemo posle poraza u Novom Mestu i jedne korektne partije protiv ASVELA ličiti na ovo pred našim navijačima. Čist sam pred sobom, dao sam svoj maksimum, rada, znanja, volje. Jednostavno to u ovom momentu nije dovoljno za ono što Partizan želi i smatram da je ovo neki normalan potez", naglasio je Čanak. 

KK Partizan NIS se ovim putem srdačno zahvaljuje Nenadu Čanku na svemu što je u proteklih godinu dana učinio kao prvi trener kluba i želi mu mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere, uz poruku da je Partizan bio i biće njegova kuća i da je uvek dobrodošao.