XS
SM
MD
LG

Zvezda u subotu u Tuskoj za finale Balkan Super Lige

Šampion Srbije u ragbiju 13, Crvena zvezda, u subotu 3. novembra protiv Kadikoj Bulsa u Istanbulu (16.00) igraju polufinale regionalne Balkan Super Lige. Crveno-beli su već osvojili Kup Srbije i osigurali finale Super Lige Srbije, tako da bi pobedom protiv Turskog šampiona ostali u trci za osvajanje sva tri trofeja ove sezone.

U svim takmičenjima Zvezda ove godine nije osetila gorčinu poraza i na putu je do istorijskog uspeha, ukoliko odbrani titulu u nacionalnom šampionatu i trijumfuje u regionalnom takmičenju. Crveno-beli su i prošle sezone igrali protiv Kadikoja i na svom terenu ostvarili sigurnu pobedu - 46:14.

Finale Balkan Super Lige igra se 18. novembra u Beogradu, a prvi finalista već je poznat - to je branilac titule od prošle sezone, Partizan. Crno-beli su do finala stigli pobedom nad Dorćolom 50:34 i ove dve ekipe će se ponovo sastati ovog vikenda.

U nedelju 4. novembra (14.30) na terenu Sportskog centra Inge na Zvezdari, Partizan i Dorćolci igraju polufinale Super Lige Srbije. Pobedom nad Radničkim iz Niša gore pomenuta Zvezda je već osigurala svoje mesto u finalu nacionalnog prvenstva koje se igra 11. novembra.

Crno-beli su dobili sva četiri ovosezonska duela, ali je nekadašnji šampion umalo iznenadio aktulenog prvaka Balkana prošle nedelje u Jajincima. Ostaje da se vidi da li Dorćol ovoga puta ima snage da ostane u trci za osvajanje titule prvaka Srbije.