XS
SM
MD
LG

Kup Vojvodine 1/8 finala: Sivac pobedio zrenjaninski Proleter, Sloven nadjačao Deronje!

Sivac 69 - Proleter 24:23

Foto: RSV

U Crvenki je viđena prava derbi utakmica između prvoplasirane ekipe PRL "Sever" i super B ligaša sa Begeja. Sivčani su rešili da ove sezone "napadnu duplu krunu" i ovu utakmicu su shvatili krajnje ozbiljno. Od prvog minuta su održavali prednost, sve do 52. minuta, kada Zrenjaninci, po prvi put na utakmici, dolaze u vođstvo. Od tog trenutka, pa sve do kraja utakmice se igralo gol za gol. Gosti su imali poslednji napad i priliku da izbore penal završnicu, ali im to nije pošlo za rukom. Za najboljeg igrača je proglašen Vitomir Kalić (Sivac 69), koji je ujedno bio i najbolji strelac utakmice sa 11 pogodaka.

Deronje - Sloven 28:34 (14:18)

Foto: RSV

Domaće igračice su uspevale da pariraju samo u prvih 18 minuta utakmice, sve do rezultata 9:9, gošćama iz Rume koje, su došle u podmlađenom sastavu. Nakon toga, Sremice prelaze u vođstvo i uvećavaju razliku iz minuta u minut, sve do konačnih 28:34.

Za najbolju igračicu utakmice je proglašena Milica Rakić (Sloven), koja je predvodila svoju ekipu do pobede i plasmana u četvrtfinale Kupa Vojvodine.

Foto: RSV

Foto: RSV

Foto: RSV