XS
SM
MD
LG
04.07.2011 A. Daišević

Kraljevačka Sloga počela pripreme bez pola tima i trenera

Sloga se vratila u Prvu ligu, ali početak priprema za novu sezonu sa zebnjom su ispratili malobrojni navijači. Na predivnom terenu Gradskog stadiona mogao se videti kapiten Raša Babić i mlađarija iz kadetsko-omladinske škole. Od igrača koji su ostvarili uspeh u prethodnoj sezoni nije bilo Drinića, Mijailovića, Gojkovića, Janićijevića, Đorđevića, Đurovića i Memedovića, dok su rad sa strane pratili Božović, Vlašić i povratnik Jovica Vasilić. Novih lica nije bilo, ali izostanak trenera Igora Tufegdžića predstavljao je najveće iznenađenje.
- Imali smo razgovor sa našim trenerom, nije bio zadovoljan situacijom oko igračkog kadra i najavio je ostavku. Predložili smo da sve sačeka povratak finansijera kluba Zorana Milašinovića sa odmora, da za to vreme i naš trener iskoristi godišnji odmor, ali Igor Tufegdžić je odlučio da podnese ostavku, tako da je sada moramo da tražimo novog trenera – naglasio je Ljubiša Vujović direktor kraljevačke Sloge.

Umesto dojučerašnjeg šefa struke prozivku i prvi trening sa igračima održao je pomoćni trener Ivan Karalić uz podršku Slobodana Torlakovića i trenera kadeta Darka Lukovića.
- Najbitnije je da smo počeli sa radom sa dosta podmlađenim timom, ali sigurno je da će situacija biti drugačija u danima koji slede. Klupsko rukovodstvo se pita oko igračkog pogona, moje je da radim na terenu. Po ranije utvrđenom programu rada treniraćemo dva puta dnevno na našem stadionu,a već u nedelju bi trebalo da imamo prvu od devet kontrolnih utakmica – kratko se obratio novinarima Ivan Karalić trener pod čijim vođstvom je Sloga počela pripreme za nastupajuću sezonu.

Trenutna situacija upućuje da će Slogin povratak u Prvu ligu Srbije biti labudova pesma, jer „dečiji vrtić“ iz Industrijske ulice će teško do opstanka, što jeste cilj za novu sezonu. Odlazak igrača i ostavka trenera delovali su kao tempirana bomba posle čije eksplozije se tek utvrđuju posledice. Kakav će igrački kadar imati Sloga, ko će zameniti trenera Igora Tufegdžića na klupi i mnoga druga pitanja dobiće odgovor naredne sedmice kada se sa odmora vrati glavni finansijer Sloge. Sve drugo su priče bez pokrića.
                                     
Igor Tufegdžić je dete kraljevačke Sloge, u njoj je imao kratku igračku karijeru i započeo trenersku. Aktuelno rukovodstvo Sloge imalo je poverenja u mladog trenera, vodio je klub u baražu (pre četiri godine) za ulazak u Prvu ligu Srbije, potom i u srpskoligaškoj konkurenciji. Pre dve godine je bio smenjen početkom drugog dela prvenstva, ali je kasnije ponovo seo na užarenu klupu „belih“ sa kojima je prošao i ispadanje iz Prve lige  i ekspresni povratak ove godine.

Ostavka uručena rukovodstvu kluba ima i obrazloženje.
- Iskreno želeo sam da nasatvim posao u mom klubu, drugoj kući. Posle više nego uspešne sezone imali smo par razgovora, dao sam svoje viđenje situacije, insistirao da zadržimo igrački kadar koji je izneo teret obaveza u protekloj sezoni i naveo na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Ništa od toga nije ispoštovano, igrači odlaze iz Sloge, ostala su deca iz kadetske i omladinske ekipe i jednostavno nisam spreman dalje da radim na takav način. Jednostavno ne prihvatam takav stav rukovodstva i zato se povlačim, Slogi želim sve najbolje u godinama koje dolaze – naglasio je Igor Tufegdžić donedavni trener Sloge.