XS
SM
MD
LG

Marija Šehovac u reprezentaciji Republike Srpske

Povodom 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine organizuje sportska takmičenja u košarci, odbojci i rukometu, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za učešće na navedenim takmičenjima, pored selekcija Banata, Bačke i Srema, poziv je dobila i Republika Srpska, igrači / igračice 2002. godišta i mlađi. Turnir će se igrati 8. i 9. decembra u Novom Sadu.Među pozvanim igračicama nalazi se Marija Šehovac, rođena 2002. godine  u Istočnoj Ilidži.Košarku trenira od svoje 8.godine.

Karijeru je počela u ŽKK "Igman" Istocna Ilidza, a  nastavlja u ŽKK "Zeljeznicar" Sarajevo. Član tog kluba je i sada. Osvajala je Marija niz trofeja, kako ekipno tako i pojedinačnih .

Bila je najbolji igrač na Malim olimpijskim igrama Republike Srpske 2016. godine Isticno Novo Sarajevo. Osvojoila je i titulu  najboljeg strijelca  na Malim olimpiskim igrama Republike Srpske 2017. godine ,a sve je to ponovila ove godine  u Višegradu.

Pored košarke Marija nađe dovoljno vremena i za školu. Trenutno pohađa drugi razred ''Srednje farmaceutske škole'' Istočno Sarajevo. Odličan je učenik..