XS
SM
MD
LG

ABA U19: Maestralni Ilić odveo Igokeu do prve pobjede

Juniori Igokee došli su do prve pobjede na turniru juniorske ABA lige u Baru. Aleksandrovčani su savladali Krku sa 82-75.

Igokea je dobro otvorila susret i imala je prednost na početku. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, Krka je hvatala ritam. Do kraja prvog perioda dolaze do preokreta i pet poena prednosti. Krka je u sjajnom ritmu nastavila i u drugom periodu. U jednom trenutku su imali i 11 poena prednosti. Do kraja prvog poluvremena, Igokea je uspjela smanjiti vodstvo Krke na 43-38.

Igokea u drugo poluvrijeme ulazi serijom 4-0. Imali su i par napada za vodstvo ali nisu došli do prednosti. Krka je do kraja trećeg perioda održavala prednost i sa pet poena prednosti, ušli su u poslednji period. Tu je Igokea pokazala karakter. Kada je bilo najteže, odigrali su najbolje. Serija sjajnih poteza Dalibora Ilića, kojeg je dobro isprati Sekulić, donijela je Igokei preokret. Na kraju su momci Aleksandra Čikića slavili sa 82-75.

Nevjerovatnu partiju pružio je Dalibor Ilić. Mladi momak iz Višegrada imao je 34 poena, 23 skoka, pet blokada i tri asistencije. Uz njega dvocifren u Igokei bio je i Sekulić sa 12 poena, od čega je sedam dao u poslednjem periodu. Krku je predvodio Stergar sa 25 poena.

Igokea je sada na omjeru 1-1 dok je Krka na 1-2: 

Foto: ABA liga