XS
SM
MD
LG

Liga šampiona bez Čelzija

Fudbaleri Hadersfilda remizirali su sa Čelsijem 1:1 u meču 35. kola Premijer lige.

Gosti su na Stamford Bridžu stigli do boda koji im donosi ostanak u Premijer ligi! Sada pred posljednje kolo imaju četiri boda više od Svonsija.

Čelsi je sa druge strane propustio šansu da se izjednači sa Liverpulom na četvrtom mjestu, pa sada moraju da se nadaju da će redsi izgubiti meč posljednjeg kola jer samo to će im otvoriti šansu da se plasiraju u Ligu šampiona.

Tim Antonija Kontea je u velikoj formi ušao u duel sa Hadersfildom, ali nije uspijevao da se nametne u stvaranju velikih šansi.

U prvom poluvremenu je Ridiger pokušao, međutim nije pronašao okvir. Bila je to praktično jedina prava šansa tokom prvih 45 minuta.

Već na startu drugog dijela Eron Muj je pronašao Depoatra koji je pogodio za 0:1.

Čelsi je brzo uzvratio. U 62. minutu Markos Alonso je postigao pogodak. Ipak plavci nijesu mogli do potpunog preokreta. Imali su u finišu dvije velike šanse, ali Ridiger i Kristensen nijesu uspjeli da savladaju Losla.

Totenhem je do Lige šampiona stigao pobjedom nad Njukaslom. Pijevci su nakon kiksa Čelsija spokojni za posljednje kolo, a minimalan trijumf protiv svraka odradio je posao.

Kejn je bio čovjek odluke pošto je bio jedini strijelac u 50. minutu.

Šampion je lako izašao na kraj sa Brajtonom. U pobjedi od 3:1 strijelci su bili Danilo, Silva i Fernandinjo pa tim Pepa Gvardiole ima šansu da dođe do 100 bodova ako slavi u meču posljednje runde.

Arsenal je poražen na gostovanju Lesteru 3:1. Sve je riješeno praktično na startu, jer je Ihenaćo doveo Lisice do prednosti u 14. minutu, a samo minut kasnije Mavropanos je dobio crveni karton pa su tobdžije ostale sa igračem manje.

Istina uspjeli su da preko Obamejanga poravnao je u 53. minutu, međutim Vardi sa penala i Marez nakon solo prodora postavili su konačan rezultat.

IZVOR: CdM