XS
SM
MD
LG
01.08.2011 A. Daišević

Memorijalni fudbalski turnir "Ljubiša Jakšić - Jakša": Sloga pobednik

U kraljevačkom naselju Jarčujak, na igralištu mesnog Okružnog ligaša Kraljevo Hajduka, održan je drugi po redu fudbalski turnir u pomen na tragično nastradalog fudbalera Ljubišu Jakšića. Pored domaćina učestvovali su Karađorđe iz Ribnice (Okružna liga), kraljevački Metalac (Moravska zona) i prvoligaš Sloga iz Kraljeva. Prvog dana turnira Sloga je lako porazila Karađorđe sa 4:0, dok je posle velike borbe i golom u poslednjem minutu susreta Metalac pobedio Kraljevo Hajduk 1:0.

U utakmici za treće mesto viđen je dobar fudbal, oba Okružna ligaša su pokazala zavidan stepen spremnosti, a meč je bolje otvorio Karađorđe koji je golovima kaptena Arsovića i Milevića na odmor otišao sa vođstvom 2:0. IPak, "Hajduci" se nisu predavali, pritisak u drugih 45 minuta je urodio plodom i preko odličnog Dušana Rsovca domaći su stigli do izjednačenje i penala. Na ruletu sa "bele tačke" više sreće su imali Ribničani koji su slavili 7:6.

Finalna utakmica opravdala je očekivanja. Slogi se suprotstavio veoma mlad tim Metalca, prilično motivisan, ali su "beli" pokazali snagu i kvalitet. U prvih 45 minuta Radosavljević i Drinić su doneli zasluženu prednost Slogi, a u drugom poluvremenu još jedan gol Drinića i majstorija potencijalnog pojačanja Sloge Milana Đorđevića (bivši igrač niškog Sinđelića). Iskosa sa leve strane pogodio je suprotne rašlje gola Metalca za ovacije na otvorenoj sceni. Time je rezultatski meč bio gotov, mada su "beli" imali još pravih prilika koje su ostale neiskorišćene. U ovom susretu u redovima Sloge je nastupio i Đorđe Đorđević iz Topole, još jedno potencijalno pojačanje, dok je u drugom poluvremenu na golu bio Lukić, bivši golman Teleoptika.

Sve ekipe na turniru su dobile pehare, a sin pokojnog Ljubiše Jakšića, Ognjen, podelio je priznanja Bobanu Dmitroviću (najbolji igrač turnira), Darku Driniću (najbolji strelac) i Boru Štavljaninu (Kraljevo Hajduk-najbolji golman).

Utakmica za treće mesto: KRALJEVO HAJDUK - KARAĐORĐE 2 :2 (0:2) penalima 6: 7. Stadion: U Jarčujaku.   Gledalaca: 200.   Sudija: Savo Miljković (Kraljevo).  Strelci: Rsovac u 70. i 90. minutu za Kraljevo Hajduk, a Arsović u 21. i Milević u 35. minutu za Karađorđe.  Strelci iz penala: Milovanović, Pavlović, Đorić, Vrljanović, Rsovac, M. Pavlović za Kraljevo Hajduk, a Pavlović, Josifljević, Horvat, Puzić, Tašić, Ponorac, Arsović za Karađorđe.

KRALJEVO HAJDUK: Štavljanin, Đorić, Pavlović, Glavčić, Vrljanović, Tanasković, S. Karapandžić, M. Karapandžić, Tomović, Rsovac, Strugarević   Još su igrali: Baltić, Denić, Rogljić, Kundović, Milovanović, M. Pavlović.
KARAĐORĐE: Ponorac, Milanov, Stanković, Mladenović, Šiljković, Josifljević, Marković, Minović, Milević, Lazović, Arsović   Još su igrali: Stošić, Stojanović, Tašić, Pavlović, Puzić, Vukomanović, Horvat.

Finalna utakmica: SLOGA - METALAC  4:0 (2: 0). Stadion: U Jarčujaku. Gledalaca: 400.  Sudija: Miloš Trifunović (Kraljevo).  Strelci: Radosavljević u 22., Drinić u 42. i 56. i M. Đorđević u 58. Minutu.   Žuti karton: Pavlović (Metalac).

SLOGA: Božović, Mladenović, Marušić, Dmitrović, Milovanović, Đ. Đorđević, Radosavljević, M. Đorđević, Gobeljić, Janićijević, Drinić  Igrali su još: Lukić, Brkljač, Miletić, Vulić, Rovčanin, Cmiljanović, Krunić, Anđelković.
METALAC: Zlatković, Obrenović, Pandrc, Adamović, Krstić, Ivanović, Pavlović, Đokić, Gligorijević, Drašković, Erak   Još su igrali: Milić, Pantović, Rudinac, Vučićević, Đorđević, Dukić.