XS
SM
MD
LG

Mirnoća Sutjeske, sistem Zete, disbalans Budućnosti…

Nakon što smo odabrali idealnih 11 u Telekom 1. CFL, analizirali smo učinak naših 10 prvoligaša tokom jesenje polusezone.

Foto:fscg.me

Sutjeska je imala mirnoću cijelo vrijeme, Zeta sistem, Titograd je bio tvrd, Budućnost se izgubila, a Petrovac je temelj udario prošle zime.

SUTJESKA

Slabija nego prošle sezone, ali dovoljno dobra da osvoji jesenju titulu. Šampion je imao mirnoću, vjerovao je u rad iskusnog Nikole Rakojevića kada nije išlo. “Plavo bijeli” tokom ljeta nisu gomilali fudbalere, dovodili su šta im treba.

ZETA

Dokaz da stvaranje igrača i rezultat mogu da idu “ruku pod ruku”. Prvi prvak Crne Gore je igrao najljepši fudbal. “Vukovi” su definitivno pokazali put kojim treba da idu svi klubovi u našem prvenstvu. Za sve je “kriv” sistem Dragoljuba Đuretića, koji je većinu prvotimaca Zete trenirao prvo u svojoj školi fudbala, a kasnije kroz mlađe kategorije Golubovčana.

OFK TITOGRAD

Igrali toplo hladno, nedovoljno konkretni u pojedinim trenucima kada su se lomile utakmice, a Igor Pamić je čini se izvukao maksimum iz ekipe koja je dosta tvrda. Trzavice nakon šokantnog ispadanja od ekipe B36 i slučaja Vasko Kalezić imale su uticaj na rezultate.

BUDUĆNOST

Smijenjen trener koji je radio dobro, nije napravljen balans ekipe u prelaznom roku, pošto je tim podijeljen na klasične defanzivce i
ofanzivce. Previše je i jednih i drugih. Nema sredine, nema lidera, nema probojnog desnog beka… Plavima je taman mjesto na za njih očajnom četvrtom mjestu.

PETROVAC

Tim koji je prošle sezone igrao baraž je najveće iznenađenje! Ali, to nije došlo preko noći. “Nebeskoplavi” su temelj udarili prošle
zime kada su oformili sadašnju ekipu. Iskusni prvoligaški igrači, šest mjeseci zajedničkog igranja, a to je uvijek dobitna kombinacija.

GRBALJ

“Trikolori” nisu bili konstantni, rezultati su nonstop bili šareni, ali su dokazali ozbiljnost time što nisu mijenjali trenera kada je bilo teško, što je uradilo šest prvoligaša. Mogu samo da budu bolji.

ISKRA

Nisu se najbolje snašli između sna o Evropi i forsiranja mladih fudbalera. Danilovgrađani su makar tokom jeseni dokazali da nemaju kapacitet za izlazak na evro – scenu, ali mladi reprezentativci u vidu Luke Maleševića, kapitena Miloša Drinčića, prvog napadača lige Stefana Miloševića su blago Iskre.

RUDAR

Drugačija politika u odnosu na šampionske godine, manje novca, previše oscilacija koje ni harizmatični Edis Mulalić nije uspio da posloži. “Rudari” su izgubili šampionski gen, a povratak na pobjednički kolosijek je težak, posebno kada ekipa kuburi sa realizacijom. Čini se da je rezultat tokom jeseni maksimum aktuelnog sastava Rudara.

LOVĆEN

Promjena trenera nije donijela ništa novo, a prvi dio sezone je otkrio da “domaći Lovćen” nije baš dovoljan da se izbjegne tavorenje na dnu tabele. Poštovanje za politiku da se guraju Cetinjani, ali malo više kvaliteta i iskustva je potrebno za izlazak iz zone baraža. Naravno, igranje van prijestonice ima uticaja na rezultate.

MORNAR

Kasno su se sjetili da uopšte igraju Telekom 1. CFL! “Mornari” su debelo kasnili sa početkom priprema, u prelaznom roku su dovodili igrače “s brda s dola”, promijenili su šefa stručnog štaba, a jednostavno tako ne smije da se ponaša jedan prvoligaš. Otuda, posljednje mjesto i samo devet bodova.

 


36 .kolo Telekom 1.CFL
Budućnost 0 : 2 Sutjeska
Grbalj 4 : 0 Mornar
Iskra 5 : 1 Rudar
OFK Titograd 1 : 1 OFK Petrovac
Zeta 3 : 2 Lovćen
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 36 21 11 4 74
2 Budućnost 36 17 14 5 65
3 Zeta 36 16 13 7 61
4 OFK Titograd 36 16 9 11 57
5 Iskra 36 13 11 12 50
6 Grbalj 36 11 15 10 48
7 OFK Petrovac 36 13 8 15 47
8 Rudar 36 8 17 11 41
9 Lovćen 36 5 11 20 26
10 Mornar 36 1 9 26 12