XS
SM
MD
LG

Pl: Osvrt na 17. kolo iz Fantazi ugla

Iza nas je 17. kolo engleske Premijer lige, prvo u ludom nizu koji će trajati u narednih 10 dana. Kolo je bilo zanimljivo, Liverpul savladao Junajted a i fantazeri su imali generalno solidno kolo.

MOJA EKIPA

Kolo kojim sam možda i najzadovoljniji ove sezone. Imao sam 67 poena. Međutim, to je 55 jer sam išao -12. Sa izmjenama sam pogodio jer su sve donijele bodove. Na kraju sam i napredovao za nekih 250 hiljada mjesta a i tim mi generalno djeluje dobro za naredna kola.

Fabijanski ponovo CS a i bonus i odbrane ma svega je tu bilo. Kolašinac iznenada obnovio povredu pa Emeri nije rizikovao. Samim tim, ušao mi je Pereira sa klupe što i nije tako loše. Doerti ponovo oduševio a ovaj put donio CS i bio je blizu bonusa. Holebas dao gol i na čudan način ostao bez CS i bonusa.

Vezni red je bio gotovo pa perfektan, iako su se Pep i Poketino potrudili da me unište. Kapiten mi je bio Eriksen. Možete misliti reakciju kada sam vidio da je na klupi. Srećom, Danac je pokazao da je majstor. Ušao, dao gol i donio bonus poene te je na kraju čak i ispao dobar izbor kao kapiten. Slično je bilo i sa Sterlingom. Počeo sa klupe , ušao i dao gol. Nije bilo bonusa ali dobro. Snodgras me oduševio i kupio za narednih pa bar pet kola. Gol, tri boda bonusa a čak se može reći da je i malo.Bukvalno se igrao sa Fulamom. Njemu je cijena 5,3 i sada je definitivno must have igrač jer imaju dobar raspored. 

Žota je isto donio bodove. Asistirao je za prvi gol. Međutim, u završnici prvog poluvremena, Kuk je startao i povrijedio Žotu a sudija čisti penal dosudio nije. Tu sam ostao bez još jedne as a vjerovatno i nekog bonusa. U veznom redu samo Ričarlison nije donio bodovea i on je imao šansi. Kejn je u napadu donio bodove jer je asistirao Eriksenu dok se Auba uredno napromašivao i nije donio ništa.

PREDLOŽENI IGRAČI

Holebas vam se isplatio mada ne CS što smo očekivali ali tu je gol. Lovern nije donio CS ali je bio blizu da da gol u jednoj šrilici. Koščelni se nije isplatio jer nije donio ništa.

BITNE NAPOMENE I RANI PLANOVI

-Kevin De Brujne odigrao je 20ak minuta za Siti. Kada bude 100% biće bomba što se Fantazija tiče. Košta recimo 2 miliona manje nego Sterling a sigurniji je jer nije igrao i odmoran je a i generalno ga Pep nije mnogo rotirao. Treba ispratiti koliko će igrati u Kupu. Ako bude starter i odigra nekih 60-70 minuta, možda već u narednom kolu treba sa njim probati.

-Vratio se Mane i odma je Salah manje upotrebljiv. Mane igra zaista sjajno i djeluje kao must have igrač. Meni će ući prvom prilikom. Istina, tu je i Šaćiri koji je još jeftiniji ali realnije je da Mane dugoročno donosi bodove.

-Snodgras ponovo briljirao. Vest Hem je veoma efikasan i od 11. kola samo je Siti dao više golova od njih. Fabijanski je standardno dobra opcija a djeluje sada da morate imati nekoga iz ofanzivnog dijela. Svi donose bodove i smiješno zvuči ali bolji su bez Arnauta. Najbolja opcija je Snodgras jer je najeftiniji od svih.

-Kolašinac nije igrao radi povrede ali ne djeluje da je nešto strašno. Takođe, još nema informacija o ozbiljnosti povrede Žote i iskreno se nadam da će se oporaviti već za naredni meč.

-Što se mojih planova tiče, ideja je da što prije uđe Kamara umjesto Vilsona. Jeftiniji je za 2,4 miliona a kod Ranijerija igra i čak i penale izvodi. Ne radi mi se to sad jer Bormut dočekuje Brajtona ali vidjećemo sve. Od tih para, planiram navući sredstva za Manea. Takođe, moguće već sada da ću izbaciti Sterlinga, ubaciti De Brujnea. Međutim, neću srljati sa izmjenama jer do petka u 20h imamo vremena. 

Naredno kolo počinje u petak utakmicom između Vulvsa i Liverpula. Do tada možemo mozgati i tražiti dobitnu kombinaciju.