XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja još uvek imaju šansu da se domognu elite

Iako su u minulom 10. kolu prvoligaškog A karavana izgubili (8:10) od Starog grada, vaterpolisti Bečeja još uvek imaju nadu da se domognu elitne Super lige. U tome su im pomogli rivali. Tačnije, trećeplasirani TAŠ je izgubio (10:11) u svojoj vodi od poslednjeplasiranog Dunava, a Beograd je pretrpeo poraz (7:10) od Zemuna.

Zoran Popov prilikom uručenja priznanja na Memorijalu posvećenom njegovom bratu Dejanu Popovu

Na tabeli vode Zemun i Stari grad sa po 25 bodova i oni su, po svemu sudeći, već superligaši, naredna dva mesta zauzimaju TAŠ i Beograd sa po 18, a Bečej je peti sa 15 bodova.

- Objektivno gledano, naš naredni rival Zemun je u ovom trenutku kvalitetniji od nas, ali ne treba nas unapred otpisati. Obećali smo da ćemo se do kraja sportski boriti. Razlika u kvalitetu nije velika i mnogo toga zavisi i od inspiracije, najavljuje šef stručnog štaba Bečejaca Goran Krstonošić pred okršaj sa Zemuncima.

Odmah valja dodati da je, upravo, Goran Krstonošić minulih dana rasterećen obaveza i moći će još više da se posveti ekipi. Jer, održana je Izborna skupština i novi predsednik vaterpolista Bečeja je Zoran Popov. Davno je bilo kada je kao igrač mlađih kategorija nosio klupsku kapicu, ne sanjajući da bi mogao da bude na tako visokoj funkciji, ali nikad ne reci nikad... Zoran Popov je 32. predsednik u istoriji bečejskog vaterpolo sporta.

- Počastvovan sam izborom za prvog klupskog operativca. Želeo bih da izrazim zadovoljstvo zatečenim stanjem u klubu i da se zahvalim svim mojim prethodnicima na doprinosu da klub istrajava, u jednom momentu dostigne zvezdane trenutke, potom opstane i sada uđe u mirne vode. Cilj nam je da povratimo elitni status, gde smo neprekidno proveli, gotovo, dve decenije. Ako ne ove, onda naredne godine kad klub obeležava vredan jubilej – sedam decenija postojanja i uspešnog rada. Još veći izazov nam je rad sa mladima, jer želimo da stvorimo zdravu bazu iz koje će vremenom isplivati nove klupske legende.

Zahvaljujući miksu uspešnih privrednika i sportskih radnika u klupskom rukovodstvu, cilj nam je obezbedimo stabilno finansijsko poslovanje i doprinesemo da Bečej vrati epitet „grad sporta“. Par godina unazad dobro se radi sa mlađim kategorijama, te u narednom periodu očekujemo da ubiramo plodove takvog rada, rekao nam je, između ostalog, novi predsednik PVK Bečej Zoran Popov.

Novi izazov momci sa Tise imaće u subotu od 17,45 u vodi zatvorenog bazena SC „11.april“ na Novom Beogradu protiv Zemunaca. Dosta toga zavisi od rivala, ali i od njihovog izdanja. Uz maksimalan trud u vodi, sva tri znaka su u igri.


14 .kolo Prva A liga
Banjica 11 : 11 Stari Grad
TENT 6 : 14 Beograd
Dunav 3 : 9 Zemun
Taš 10 : 7 Bečej
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 14 12 1 1 37
2 Stari Grad 14 11 2 1 35
3 Beograd 14 8 0 6 24
4 Bečej 14 7 0 7 21
5 Taš 14 7 0 7 21
6 Banjica 14 5 2 7 17
7 Dunav 14 2 0 12 6
8 TENT 14 1 1 12 4