XS
SM
MD
LG

Maksimalne kazne za incidente na večitom derbiju u Superkupu Srbije

Takmičarsko disciplinska komisija Ragbi 13 federacije Srbije izrekla je maksimalne kazne za incidente na utakmici Superkupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana (62:12) igranoj u nedelju 3. marta na stadionu BASK Arena na Carevoj ćupriji. Na osnovu prijave delgata meča i nakon pregledanja snimka utvrđeno je da je incidet izazvao igrač Partizana Dušan Milutinović kome je zbog toga izrečena kazna od četiri utakmice neigranja i još četiri meča uslovno.

 

 

Milutinović je za svoje nesportsko ponašanje zaradio crveni karton na utakmici i prema kalendaru takmičenja njegova suspenzija će biti sedam nedelja. Zbog učešću u istom incidentu Milutinovićev saigrač Dragan Janković dobio je žuti karton na utakmici u nedelju, a takođe će pauzirati dva meča i imati još dva duela uslovne kazne.

Pored Jankovića, još jedan reprezentativac Srbije, Predrag Keglić iz Crvene zvezde pauziraće dve utakmice dok su svi ostali učesnici incidenta zaradili po jednu utakmicu pauze. Iz Partizana to su: Boban Janković, Džavid Jašari, Mihajlo Stoiljković, Branko Čarapić i Vladimir Milutinović. Kod Zvezde meč suspenzije dobili su: Vuk Štrbac, Ilija Krstić, Velibor Srećković i Stefan Nedeljković.

Takođe, trener crveno-belih Australijanac Bret Dejvidson kažnjen je zabranom vođenja ekipe u trajanju od jednog meča zbog napuštanja restriktivnog prostora, Dejvidson je, inače, i selektor Srbije.

 

 

Posebnu kaznu disciplinci Ragbi 13 federacije Srbije izrekli su Američkom internacionalcu iz Zvezde Džamilu Robinsonu koji nije bio u protokolu za duel Superkup Srbije. Međutim, zbog ulaska sa klupe na teren Robinson će morati da pauzira tri utakmice i još će biti na uslovnoj kazni za tri meča.

Pirlikom odmeravanja kazni, Takmičarska i disciplinska komisija je pored bažećeg Disciplinskog pravilnika o visini preporučenih kazni, koristila smernice za sankcionisanje prekrašaja na terenu Engleske ragbi 13 federacije, kao Evropske i Svetske ragbi 13 federacije. Svi kažnjeni imaju prava na žalbu u roku od osam dana od izricanja suspenzija.