XS
SM
MD
LG

PL: Totenhem vodio pa izgubio, veliki preokret Njukasla

Fudbaleri Sautemptona priredili su veliko iznenađenje u 30. kolu Premijer Lige. Oni su nakon preokreta savladali Totenhem na svom terenu sa 2-1.

Totenhem je bio nadmoćan u prvom poluvremenu. Jošida je umalo dao autogol kad je pogodio stativu, Eriksen pogodio prečku iz slobodnog udarca a onda je došao i pogodak. Ali je sjajno uposlio Kejna koji pogađa za vodstvo svog tima. Mogli su do poluvremena gosti uvećati prednost ali u par navrata su se spetljali u završnici.

A u nastavku totalno drugačija slika. Hazenhiter je očito razdrmao svoje momke u poluvremenu. U nastavku su igrali sa mnogo više energije. Upornost im se isplatila. Prvo je Valeri pogodio za 1-1 a onda je Vord Prauz donio potpuni preokret svom timu. Totenhem je pokušao u završnici doći bar do boda ali im to nije pošlo za rukom.

Bilo je zanimljivo i u ostalim utakmicama ovog popodneva. Lester je na svom terenu savladao otpisani Fulam sa 3-1. Dvostruki strijelac za Lester bio je Vardi a upisao je i asistenciju kada je uposlio Tilemana. Gol za Fulam dao je Ajite. Pobjedu je ostvario i Kardif. ''Plave Ptice'' su ostale u igri za opstanak, savladavši Vest Hem sa 2-0 na svom terenu. Golove za Velšane postigli su Hoile i Kamarasa.

Pobjedu nakon velikog preokreta ostvario je Njukasl, savladavši Everton sa 3-2. Everton je golovima Levina i Ričarlisona imao 2-0 na poluvremenu. U nastavku, totalni preokret. Rondon je dao dva a Ajoze Perez jedan gol i  tim Rafe Beniteza došao je do nove pobjede.

Pobjedu je ostvario konačno i Bormut. ''Trešnjice'' su savladale u gostima otpisani Hadersfild sa 2-0. Golove su postigli Vilson i Frejzer.

Foto: Twitter