XS
SM
MD
LG

Pobeda Radničkog, poraz Dorćola na startu Balkan Super Lige

Srpski klubovi ostvarili su polovičan učinak drugog dana takmičenja u 1. kolu Balkan Super Lige u ragbiju 13. Nakon uvodnog beogradskog derbija na Adi u petak između Radničkog Novi Beograd i Crvenih kengura (28:26), za vikendu su na terenu bili još Dorćol i niški Radnički na startu treće sezone regionalnog šampionata.

Obe ekipe bile su deo istorijskog dvomeča u Sofiji, ali sa drugačijim ishodom. U prvom duelu na ZTP stadionu Dorćol je očekivano poražen od Arisa iz Soluna – 52:6. Očekivano pošto nekadašnji prvak Srbije ima dosta problema sa sastavom tima pošto je klub u prelaznom roku napustila većina igrača.

Radnički Novi Beograd - Crveni kenguri

Za put u Bugarsku pojačali su ih igrači iz Republike Srpske i Crne Gore, pa se ne uigranost odrazila na kranji rezultat. Bez obzira na oslabljenog protivnika, Grci su pokazali da će imati znatno bitniju ulogu u ovoj sezoni Balkan Super Lige.

U nastavku duplog programa u Sofiji, drugi predstavnik Srbije, Radnički iz Niša lako je izašao na kraj sa domaćom Lokomotivom, 40:10. Nakon velike pobede prošlog vikenda nad imenjaom iz Beograda za plasman u Super Ligu Srbije, Nišlije su i na startu regionalnog šampionata pokazale da će ove godine biti težak rival svakom protivniku.

U 1. kolu BSL odigran je još duel – u Vitezu istoimeni domaćin izgubio je od gostiju it Tirane (46:6). Pobeda albanskog predstavnika u Bosni i Hercegovini prijatno je iznenađenje, čime su ragbisti Tirane najavili borbu za titulu u Drugoj ligi regionalnog prvenstva.

Rezultati 1. kolo Balkan Super Lige: Prva liga (Grupa A) Dorćol – Aris 6:52, Lignano – Crvena zvezda (odloženo), (Grupa B) Lokomotiva – Radnički Niš 10:40, Kadikoj – Partizan (odloženo). Druga liga (Grupa A) Vitez – Tirana 6:46, (Grupa B) Radnički Novi Beograd – Crveno kenguri 28:26.