XS
SM
MD
LG

Radnički spreman na Zvezdu

Fudbalere Radničkog u subotu od 18 časova očekuje najteži ispit u sezoni. Niški tim u derbiju prvenstva gostuje Crvenoj zvezdi, u sklopu 31. kola Superlige Srbije, odnosno 1. kola plej-ofa.

Radnički je nakon podele bodova drugoplasirani tim na tabeli sa 38 bodova na svom kontu, dok Zvezda je lider sa četiri boda više, tako da će konačan ishod ovog duela umnogome uticati na šampionsku trku.

Izabranici Nenada Lalatovića su ove sezone pooobarali sve moguće klupske rekordem a zanimljivo je da su jedini poraz u ligi doživeli upravo od Crvene zvezde i to 29. jula 2018. godine rezultatom 2:0.

Derbi protiv Crvene zvezde su na konferenciji za medije najavili šef stručnog štaba Nenad Lalatović, te fudbaleri Nermin Haskić i Radovan Pankov.

- Nas sutra očekuje jedna prelepa utakmica i meni je veoma drago što smo dočekali da trenutak da meč između Zvezde i Partizana ne odlučuje o šampionu, već se tu sada pojavio Radnički. O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti puno reči. To je ekipa koja je igrala Ligu šampiona, pre toga i Ligu Evrope, ove sezone je pobedila jedan Liverpul i to dovoljno govori o njenoj snazi. Sa druge strane o našoj snazi govore naši rezultati. Podsećam da smo mi na 30 utakmica u prvenstvu i tri u Kupu doživeli samo jedan poraz, da smo vezali 11 uzastopnih pobeda, što nas je dovelo do toga da se sasvim zasluženo nađemo u ovoj poziciji i situaciji da igramo meč koji je možda i  vredan šampionske titule. Moji igrači su su zbog svega što su uradili ove sezone zaslužili da igraju jednu ovakvu utakmicu i ja kao njihov trener očekujem da oni na Marakani pokažu koliko vrede i koliko mogu. 

Ovo je najbolja generacija koju sam trenirao u karijeri i šta god sutra da se desi moje mišljenje o tome se neće promeniti. Mi ćemo pokušati da odigramo najbolji mogući meč sutra, ali Crvenoj zvezdi se ne sme pretiti.  Zvezda je za mene najveći klub u Evropi sa najboljim navijačima i teško je pobediti je na njenom stadionu. Ali mi smo ove sezone pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Taj prvi meč koji smo izgubili sa 2:0 ne želim da komentarišem, dok smo na našem stadionu u remiju rezultatom 2:2 bili bliži trijumfu. Nas na ovom meču čeka mnogo stvari koje moramo perfektno da odradimo na terenu kako bi uopšte razmišljali o pozitivnom rezultatu.

Ekipa koja sebi može da priušti da svom sastavu ima jednog Marina može da  vam zapreti na hiljadu načina. Tu su i Ben, Pavkov, Boaći, jovančić, odlična odbrana na čelu sa Borjanom... Još jednom ću ponoviti ono što sam reko jesenas, a to je da je Zvezda za nas isto ono što je Pari Sen Žermen bio za nju kada su igrali u Ligi šampiona. Naš cilj je da se nadigravamo, da im se suprotstavimo na najbolji mogući način i pokušamo da iskoristimo da iskoristimo naše šanse. Zvezda je favorit, a naše je da damo sve od sebe i da pokažemo da smo sa pravom drugi na tabeli. Moji fudbaleri nemaju nikakv pritisak sa moje strane i jedino što tražim od njih je da daju svoj maksimum. Što se tiče sastava nemam problema i izvešću najjači mogući tim, a očekujem da će i Zvezda izaći svim najboljim čime raspolaže.  Pred nama je nedelja istine, čekaju nas tri teška meča i ne treba igračima praviti neka dodatna opterećenja- izjavio je Nenad Lalatović.

Predstojeći meč najavio je i najbolji strelac lige Nermin Haskić. 

- Ne osećamo pritisak pred ovaj susret. Idemo tamo sa jednom velikom odgovornošću i da napravimo što bolji rezultat i ako je to moguće da zakomplikujemo situaciju u borbi za titulu.  Atmosfera u ekipi je sjajna tokom cele sedmice i siguran sam da smo svi spremni da izađemo na teren i da napadnemo Zvezdu ukoliko nam se ukaže prilika za to. Znamo da oni kod kuće igraju odlično, da daju puno golova, ali i mi smo ove sezone veoma dobri i mislim da možemo da im napravimo puno problema. Očekujem puno gledalaca i istinski spektakl, jer su to ove ekipe zaslužile onim što su uradile ove sezone - rekao je Haskić, sa kojim se složio i štoper Nišlija Radovan Pankov.

- Realnost je takva da je Zvezda trenutno oličenje velikog kvaliteta u Srbiji i favorit je sutra protiv nas. Međutim, i mi imamo kvalitet i protiv Zvezde želimo da pokažemo ko smo i šta smo. Imamo svoje ciljeve, stremimo ka njima i verujem da ćemo ih ostvariti. I ja bih želeo da vidim pune tribine, jer će to biti veliki motiv i za nas. Ovo je derbi prvenstva i smatram da naš najveći stadion treba da bude ispunjen- jasan je Pankov.

Foto: fkradnickinis.rs

 

 

 

 

 


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22