XS
SM
MD
LG

Srđan Blagojević: Svaki treći dan derbi!

U nezapamćenom ritmu se nastavlja takmičenje u Prvoj fudbalskoj ligi Srbije. Od kraja februara do sada prvoligaši su čak deset puta istrčali na terene. Takav tempo igranja je imala i ekipa Inđije. U poslednjoj nedelji tri utakmice, jedna kao domaćin (Zlatibor 3: 0), jedna u gostima (Javor 3: 1) i naredna u nedelju u Senti (TSC).

O tom tempu igranja govore i reči šefa struke, Srđana Blagojevića:

"Ušli smo u rasplet sezone. Praktično kao nikad do sada su poređane ove utakmice kao na traci. Igrali smo pre dva-tri dana protiv Javora i već za dva dana igramo protiv prvoplasirane ekipe TSC-a. Jako težak raspored za nas u ovom trenutku. Igramo protiv dva najveća favorita. Prvu utakmicu sa Javorom na žalost nismo uspeli da rešimo pozitivno što se tiče rezultata. Ostaje da izanaliziramo utakmicu protiv Javora i nadam se izvući neke pouke iz te utakmice. Nemamo puno vremena i za pripremu utakmice protiv TSC-a. Sutra radimo analizu njihove igre. Tako da sa jednom dozom optimizma ulazimo u tu utakmicu, svesni da će rasplet sezone biti za neke tri-četiri nedelje. Kada očekujem da će se znati konačan raspored na tabeli Prve lige Srbije".

Očekuje Vas u nedelju praktično "Drim tim" Prve lige Srbije. Na svakoj utakmici postižu dosta golova. Kako ih zaustaviti u tome i naravno Vaša očekivanja. 

"Apsolutni favoriti ovog prvenstva od samog početka. Jako organizovan klub. Klub koji će sigurno igrati Super ligu naredne godine. I ne samo igrati, igrati značajnu ulogu u Super ligi. Verovatno za koju godinu, imajući sve u vidu i konkurent za Evropu. Oni su favoriti na ovoj utakmici. Mi okrenuti ka našem cilju, ka našim ambicijama, želji da se što više izvuče iz ovog ostatka sezone.

Iz ovih par nedelja, mesec dana. Verujući u sebe u svoje sposobnosti u ono što radimo, verujući u naš kvalitet, želimo da ispariramo domaćinu. Ako budemo u mogućnosti i ugrozimo domaćina. Neidemo sa belom zastavom. Idemo da se nadigravamo. Da pokušamo da nametnemo našu ideju, naš stil kao što smo to radili i na svim predhodnim utakmicama. I da se nadamo povoljnom rezultatu".

Stameni štoper u timu Inđije, Ivan Rogač je u meču u Ivanjici zadobio udarac u lice zbog čega je domaći igrač i isključen sa terena za igru. Rogač je po povratku ekipe već odradio dva treninga i očekuje se da će biti u nedelju u timu. U tim se vraća i Nikola Anđelković koji je morao da pauzira u poslednjoj utakmici zbog javnih opomena. Par igrača je bilo rovito, ali se očekuje da će i oni biti na raspolaganju za nedeljni derbi.

Srđan Dimitrov je opet u zeleno belom timu. Njegove partije su iz kola u kolo sve bolje. Međutim dobra igra ekipe nije rezultatski nagrađena u Ivanjici. O tome on ovako razmišlja,

"Pre svega je to bila jako bitna utakmica za nas i za njih. Možda smo malo lošije ušli u utakmicu. Primili smo taj rani gol. To nas je možda malo i poremetilo. Imali smo onda svoje šanse, međutim pred kraj poluvremena dobili smo drugi gol i na poluvreme smo otišli sa dva gola razlike. Drugo poluvreme smo dobro krenuli, napadali. Javor je prvi put prešao na našu polovinu i dao je gol. Tu je već bilo 3: 0 i praktično je tu utakmica bila završena. Mislim da smo veoma dobro odigrali veći deo utakmice. Nismo imali sreće. Okrećemo se novoj utakmici".

Ta nova utakmica je u Senti. Igrate protiv veoma kvalitetnog tima. Tamo je teško doći do povoljnog rezultata. Kakvo je Vaše mišljenje ?

"Pre svega jedan jako dobro organizovan klub. U seriji su od deset utakmica i deset pobeda. Ulogu favorita prepuštamo njima. Sa ovom našom igrom i našom idejom, ja mislim da mi možemo da igramo sa svakim i da možemo da u Inđiju dođemo sa bodom".

Utakmica u Senti koja se igra u nedelju sa početkom od 16 časova biće treća u play offu Prve lige Srbije za domaćina TSC i Inđiju kao gosta.


TSC 1 : 0 Metalac
Javor Matis 1 : 1 Radnički 1923
Inđija 3 : 1 Sinđelić
Zlatibor 1 : 0 Bežanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 37 26 9 2 53
2 Javor Matis 37 23 8 6 46
3 Inđija 37 20 7 10 39
4 Radnički 1923 37 16 11 10 35
5 Metalac 37 15 12 10 33
6 Zlatibor 37 18 3 16 32
7 Bežanija 37 15 5 17 28
8 Sinđelić 37 11 13 13 24