XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Crvena zvezda - Mladost Lučani

Vremena za predah nema. Tek što su u subotu fudbaleri Crvene zvezde načinili možda i odlučujući korak u odbrani šampionske titule savladavši niški Radnički, već u utorak 16. aprila crveno-bee očekuje prvi meč polufinala Kupa Srbije.

Na stadion „Rajko Mitić“ dolazi uvek neugodna ekipa lučanske Mladosti sa kojom su naši fudbaleri u aktuelnoj sezoni već odigrali dva susreta u okviru nacionalnog šampionata. Iako su crveno-beli trijumfovali u oba meča, oni se nikako ne mogu svrstati u kategoriju rutinskih pobeda.Crvena zvezda je 29. septembra prethodne godine slavila na svom terenu golovima Džonatana Kafua i Branka Jovičića rezultatom 2:1, dok je u Lučanima pre gotovo mesec i po dana ostvarena nešto ubedljivija pobeda – 3:1. Golove za našu ekipu na tom susretu postigli su Ben, PAvkov i Marin.

Kao što se već zna, naš klub je na putu do polufinalnih borbi najmasovnijeg fudbalskog takmilenja stigao savladavši Dinamo u Vranju 2:0 i pobedama na domaćem stadionu protiv TSC-a 4:1 i surduličkog Radnika 2:1. Sa druge strane Lučanci su imali nešto teži put, a posebno su teško prebrodili prvu prepreku u kup takmičenju. Mladost je u prvoj rundi tek nakon izvođenja jedanaesteraca savladala novosadski Proleter 4:3, a nakon regularnog dela igre bilo je 1:1. Ekipa trenera Nenada Milosavljevića je u nastavku takmičenja eliminisala Čukarički u Beogradu 4:1 i u Subotici ekipu Spartaka 2:1.

U dosadašnjoj istoriji duela Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana, ekipe su se u nacionalnom kupu sastale dva puta i oba meča su crveno-beli rešili u svoju korist. Prvi meč odigran je 21. septembra 2011. godine u Lučanima, a ekipa tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog je golovima Andrije Kaluđerovića i Kristijana Borhe slavila sa 2:1. Naredni meč odigran je u sezoni 2016/17. Meč je igran na našem najvećem stadionu i Crvena zvezda je u veoma efikasnom susretu slavila sa 4:2. Golove za crveno-bele postigli su Kanga, Milić, Boaći i Luković.

Kada je reč o potencijalnom sastavu koji će trener Milojević izvesti na teren, veoma je teško proceniti ko bi mogao da ponese crveno-beli dres, jer se mora imati u vidu da u narednih sedam dana ekipu očekuju dva veoma teška duela sa Čukaričkim na Banovom Brdu i 160. večiti derbi na stadionu „Rajko Mitić“ nakon kojih bi pitanje novog-starog šampiona drđave moglo biti rešeno. Izvesno je da Ričmond Boaći neće zbog povrede biti na raspolaganju, a pored njega očekuje se i da nekolicina standardnih prvotimaca budu pošteđena kup obaveze.

Dan pred meč u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ održana je konferencija za medije na kojoj je svoja očekivanja izneo trener naše ekipe Vladan Milojević:
– „Približava se završnica Kupa, a u ovom takmičenju imamo visoke ciljeve ove godine. Sve četiri ekipe jako su dobre i kvalitetne. Igramo protiv Mladosti koja je u vrhu našeg fudbala, ima kontinuitet poslednjih godina, uvek je među prvih četiri-pet ekipa i bori se za izlazak u Evropu. Vrlo su disciplinovana ekipa koja defakto zna da igra na rezultat, neće se samo braniti, daleko od toga. Imaju svoj stil igre, fizički su moćna ekipa i jasno se vidi pečat kolege Neška Milovanovića, jednog od najiskusnijih i najboljih trenera u našem fudbalu sa najdužim stažom. Neće nam biti ni malo lako, imali smo derbi prvenstva u subotu i vrlo brzo je ova naredna utakmica. Imamo malih zdravstvenih problema, ali ćemo se maksimalno spremiti i za ovaj susret. Voleli bismo da uz podršku sa tribina napravimo dobar rezultat pred revanš u Lučanima, čekaju nas dve jako teške utakmice polufinala i moramo da budemo vrlo oprezni. Kup je interesantno takmičenje i najpošetnije je da bude po dve utakmice u polufinalu, da se iskristališu najbolji za finale. Mi svaku utakmicu gledamo posebno, nema kalkulacija, imamo pred sobom 180 minuta za finale Kupa i treba biti jako obazriv.“

Milojević se dodatno osvrnuo i na kadrovsku situaciju.

– „Ima više igrača sa manjim problemima i prehladama, a Boaći nije strašno povređen kako je delovalo. Videćemo koliko će biti spreman za Mladost, ali očekujem da ako i ne bude igrao sutra, biće brzo u pogonu.“

– Kup Srbije, polufinale – 1. utakmica:
Crvena zvezda – Mladost Lučani
Stadion: „Rajko Mitić“
Datum: Utarak, 16. april
Početak: 17 časova
Potencijalni sastav: M. Borjan, M. Gobeljić, N. Milunović, S. Babić, M. Gajić, B. Jovičić, G. Čaušić, E. F. Ben, V. Simić, D. Joveljić, M. Pavkov.

Revanš meč u Lučanima biće odigran 15. maja, a veliko finale zakazano je za 23. maj na niškom stadionu „Čair“.