XS
SM
MD
LG
10.05.2012 Vinko Janković

Kup na području Vojvodine: Sovilj bežao i pogađao

Fudbaleri Bačke 1901 iz Subotice visokom pobedom u susretu nad ekipom Stanišića iz istoimenog mesta u somborskoj opštini, obezbedili su prolaz u dalje takmičenje u kupu na teritoriji Vojvodine i u osmini finala igraće sa pobednikom iz susreta u Beočinu gde su za prolaz dalje igrali Cement i Zadrugar iz Lazareva. Utakmica u Stanišiću igrana je po lepom vremenu i dobro pripremljenom terenu a počela je minutom ćutanja i odavanjem pošte juče preminulom Ambroziju Siviću, sportskom radniku iz Subotice koji je obavljao mnoge dužnosti u Spartaku i Bačkoj 1901. Sam početak pripao je gostujućoj ekipi koji su u jednoj akciji po desnoj strani oteli loptu domaćinima a na ubačenu loptu u petercu gde se našao Vojnić-Hajduk i koji se samo poklonio glavom za 1: 0 za goste. Pet minuta kasnije greška Bobanca i novi prodor gostiju po desnoj strani, visoka lopta na petercu na koju centarfor Sovilj visoko skače i pogađa suprotni ugao gola Stankovića . Mladi čuvar mreže stanišićana dobro je reagovao u 16. minutu kada je jednoj lopti presekao put a isto je išla ka opasnom centarforu subotičana. Domaćin se posle toga oslobađa početne inicijative fudbalera iz Subotice i posle prodora Munižabe po levoj strani i ubacivanja na drugu stativu gde se dobro postavljeni Cvetićanin ubacuje , prihvata loptu i šalje je u gol Mikovića. U 24 minutu bilo je već 1: 3 a pogodak za goste postigao je Godar, a isti igrač je četiri minuta kasnije imao najzreliju šansu na utakmici kada je oči u oči izbio pred Stankovića ali je oklevao i domaći su otklonili opasnost. U 30 minutu domaćini iz jedne akcije preko Munižabe smanjuju na 2: 3 i time pokazuju gostima da sve nije završeno a do kraja poluvremena češće opsedaju gol golmana Mikovića. U 33 minutu srušen je u kaznenom prostoru gostiju polutka Jagodić-Kuridža ali je sudija Jocović samo odmahnuo rukom, da bi samo četiri minuta kasnije pokazao na belu tačku za sličan prekršaj nad istim igračem. Siguran realizator bio je Nole Petrović i rezultat je poravnat na 3: 3. Nastavak susreta u drugom poluvremenu bio je u znaku najopasnijeg gostujućeg fudbalera, Nikole Sovilja koji je svojim begovima po krilu a i kroz sredinu unosio nemir i pometnju u odbranu domaćeg sastava. Zatresao je mrežu Stankovića tri puta , u 47, 57 i 83 minutu, a još jednu šansu propustio je bek Kolundžić u 71 minutu. Na drugoj strani domaći su imali samo dva slobodna udarca koja su bila prilika da se bar ublaži ovaj visok poraz Subotičana, ali je sve ostalo na pokušaju. Utakmica je bila fer i korektna tako da sudija Jocović iz Vrbasa sa svojim pomoćnicima i nije imao težak zadatak.

Stanišić, 09. 05. 2012. Igralište u "Jamurači" Gledalaca : 200. Sudija Miloš Jocović (Vrbas) pomoćnici : Peranović Dragan (Šajkaš) i Danilović Slobodan (Bač) Delegat Utakmice Rade Bjelan (Crvenka) Strelci: Cvetićanin u 18, Munižaba u 30 i Petrović u 37 (penal) za Stanišić, a Vojnić-Hajduk u 3, Sovilj u 8, 47, 57, 83, i Godar u 24 za Bačku 1901. Žuti kartoni Munižaba i Petrović (Stanišić) Igrač utakmice Nikola Sovilj (Bačka 1901)

Stanišić: Stanković Vukadinović, Munižaba, Šarić, Bobanac, Janjić, Petrović (Džepina), Jagodić-Kuridža (Vranković), Cvetićanin, Baljak i Žeželj (Terzija).

Bačka1901 : Miković, Kolundžić, Višnjić, Vojnić-Hajduk, (Marković), Đereg, Koprivica (Vasić), Rajkovača, Lukač, Sovilj, Godar (Kozoš) Bator.

Za prvo kolo kupa na teritoriji Vojvodine koje je na programu 23. maja sastaće se u Subotici :Bačka 1901 :Zadrugar (Lazarevo),u Đurđevu :Bačka 1923-Mladost (BJ) u Šidu: Radnički-Senta,Veterniku: Veternik-Sloga (T),Staroj Pazovi:Jedinstvo :Dunav(SB), u Rumenki :Jedinstvo-Radnički (NP) ,u Starčevu: Borac :Vršac, i u Padini :Dolina :ČSK Sve utakmice počinju u 17 sati.