XS
SM
MD
LG
05.09.2012 V. Janković

Kup Srbije: Kanarinci proletili Somborom do šesnaestine finala

Kup utakmica za prolazak u šesnaestinu finala , odigrana u Somboru na gradskom stadionu, pred veoma malim brojem gledalaca, između trećeligaša domaće ekipe, Radničkog i člana Prve lige Srbije , Novoga Sada, završena je trijumfom novosadskih žutih , koji su u finišu ove nezanimljive utakmice savladali crveno-bele iz grada zelenila sa 0: 3. U utakmici, koju će svi želeti što pre da zaborave, prikazan je fudbal na nivou ekipa koje se takmiče u nižerazrednim ligama , a gosti iz Novog Sada, bili su malo spretniji i izborili plasman u dalje takmičenje. Sve do 72.

minuta rezultat je bio izjednačen a jalovoj igri obeju ekipa, prekretnicu je napravio jedan šut Božičića, na kojeg je Banić nesretno delovao i skrenuo put lopti u mrežu mladog Ognjena Stankovića. Do tada , gotovo da ništa nije viđeno što krasi fudbal kao igru. Iz prvog poluvremena, vredno je zabeležiti jedan udarac Maksimovića u 11 minuti kada je golman Šarić jednom dobrom intervencijom izbacio loptu u korner. Od domaćih šansi, pogođena stativa Veselinovića, u 32. minuti na dodavanje Hoscieslavskog, bilo je sve što se videlo u prvih 45 minuta. Nastavak susreta u drugom poluvremenu, sa izmenama igrača, kojima su treneri želeli nešto da promene u igri svoje ekipe, sem trčkaranja i netačnih dodavanja i nije se moglo drugo videti do 72 minuta kada je gost poveo nesretnim autogolom centarhlfa Banića. Osam minuta kasnije , u jednom napadu gostiju , mladi golman Ognjen Stanković, koji je debitovao u prvoj ekipi na jednoj zvaničnoj utakmici, jer je prvi golman Šarić utakmicu počeo sa visokom temperaturom, nespretno je intervenisao, oborivši Maksimovića u svom šesnaestercu za prekršaj kojeg je sudija Petković okarakterisao za najstrožiju kaznu i crveni karton mladom golmanu domaćih. Sa bele tačke , Maksimović je savladao prinudno postavljenog igrača Paunovića koji je stajao deset minuta među stativama. U sudijskoj nadoknadi , Božičić je jednim šutem po zemlji uspeo savladati "trećeg" golmana domaćih na ovoj utakmici za konačnih 0: 3. Gost je sasvim zasluženo izborio prolaz dalje u kupu, igru koju je pokazao nije na nivou one iz prvoligaških mečeva koji ga očekuju u nastavku prvenstva Prve lige Srbije, a domaćoj ekipi, ovaj poraz je jedna opomena više da sa ovakvim pristupom igri nemože ni očekivati bolji rezultat. Ono što je još obeležilo ovu utakmicu je, i nastup kapitena Branka Vidovića, koji je posle dvadeset meseci ponovo odigrao jednu zvaničnu utakmicu za svoj tim posle povrede koju je zadobio u saobraćajnoj nesreći još u januaru prošle godine.

Sombor, 5. septembar 2012. godine. Gradski Stadion Sombor. Gledalaca: 150. Sudija Petković Nemanja. pomoćnici Uroš Stojković i Vladimir Šegrt (svi iz Beograda) Delegat Nikola Kuduz (Apatin) Strelci Božičić u 72 i 90+2 i Maksimović u 80. iz penala za Novi Sad. Žuti kartoni: Faber i Petreš (radnički) i Maksimović i Balabanović (Novi Sad) Crveni kartona: Stanković (Radnički). Igrač utakmice : Maksimović (novi Sad).

Radnički Šarić (O. Stanković) Desnica, Faber (Baljak), Vidović, Banić, Petreš (Makar), Vuković, Veselinović. I. Stanković, Paunovič i Hoscieslavski.
Novi Sad : Ristić, Skopljak, Čobanov (Mijić)Babić, Božičićmaksimović, Radoja, Jovanović (Mišan), Bogunović, Stančetić i Bajić (Balabanović).