XS
SM
MD
LG

Nova Pazova osvojila Futsal Kup FSV

Lider na tabeli Vojvođanske futsal lige, kmf Nova Pazova pobedila drugoligaša, kmf Deus futsal u SC Pinki, sa 2:4, utakmici koja je odigrana u sredu uveče pred oko 500 gledalaca. Iako je domaćin bio favorit na papiru jer, Deus futsal iz Sremske Mitrovice se takmiči u II futsal ligi Vojvodine; a naspram sebe u finalu Futsal Kup-a,  je imao vojvođanskog trećeligaša  - Novu Pazovu, a igralo se u još Sremskoj Mitrovici, kako je žrebom unapred utvrđeno. Sve je nagoveštavalo da će Deus osvojiti i drugi trofej u kratkoj istoriji sremskog futsala, jer su prošle godine postali prvaci u Vojvođanskoj futsal ligi. Tako nisu mislili motivisani momci trenera gostiju Bobana Stanojevića…

Pred oko 500 gledalaca u SC Pinki viđen je dobar futsal, a david je pobedio golijata… Trener gostiju Stanojević je odlično takmički pripremio ekipu, pa su disciplinovanom i požrtvovanom igrom u odbrani onemogućili  Santrača i drugove da ugroze golmana Bursaća. U brzim i tačnim kontra napadima su ugrožavali Đokića i rešeteli mrežu mitrovčana. Prvi ozbiljniji napad je već u  5 min. susreta Radanović je pretvorio u gol. Pokušaji  napada Deusa bili su neutralisani u začetku akcija ili na sredini terene pa su potom kažnjavani kontrom.
U 16.minutu loptu iz dubine prihvatio je najbolji igrač finala trostruki strelac Pantelić prebacio je istrčalog golmana Deusa, i rutinski plasirao loptu u mrežu za već velikih, 0:2.  U nastavku igre Deus još žešće napada.  I stvara izgledne prilike za gol. Ali nije bilo gola jer se nekoliko puta okvir gola isprečio na putanji lopte. Mora se priznati da je puno sreće imao odlični golmana Pazove –Bursać.  Sa druge strane, opet sevaju kontre preko kojih gosti ponovo kažnjavaju sve promašaje domaćih igrača. U 26.minutu  Pantelić ponovo beži odbrani Deusa i postiže treći gol , za početak zasluženog slavlja na gostujućoj klupi. 
Deus i dalje nema rešenja za odličnu igru gostiju, u 36.minutu Pantelić ponovo krade loptu i pored Đokića šalje je u mrežu za nedostižnih - 4:0. 
Pokušaj trenera domaćih, Grabića da igra bez golmana sa svih pet igrača u preostalih tri minuta urodio je plodom. U 39.minutu Simić je spasao čast domaćina, a u poslednjem minutu susreta  Knežević je postavio konačan rezultat 2:4. Prvoligaški sudijski par Božović (Kula) – Beljević (Futog) je opravdao renome i uveličao finale vrlo dobrim suđenjem.
Kapiten Nove Pazove Stanković primio je pobednički pehar iz ruku Vasović Radovana potpredsednika FSV.

Sastavi finalista:
KMF Deus Futsal (Sremska Mitrovica): Đokić, Macanović, Santrač, Vujović, Lazarević, Sladojević, Simić, Knežević, Dragić, Živković, Aćimović, Lukić. Trener - Ratko Grabić.

KMF Nova Pazova (Nova Pazova): Stojnić I, Stojnić J, Radanović, Stanković, Kecman, Lazić S, Stefanović, Pantelić, Sekulić, Bursać, Lazić Đ, Kukolj. Trener - Boban Stanojević.

Strelci: Simić u 39.min i Knežević u 40min. za Deus, a Pantelić u 16, 26 i 36 i Radanović u 5.min. za Novu Pazovu.